Hopp til innhold
Kompakt högtalare (par)

DALI CALLISTO 2 C

16 996:-par
Nypris 25 996:-Spara 9 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Västerås
Trådlös kompakt högtalare med en uppsjö av läckra möjligheter. Här får du det bästa från både traditionell och trådlös hifi.

Läs mer:

Beskrivning

DALI CALLISTO 2 C – trådlös aktiv kompakthögtalare med 24-bitars HD-kvalitet, 250 inbyggda watt och äkta hifi-ljud

 • Ytterst rent, detaljerat och dynamiskt hifi-ljud för att vara en kompakt högtalare
 • Trådlös signalöverföring i äkta 24-bitars HD-kvalitet via DALI SOUND HUB/SOUND HUB COMPACT
 • Inbyggd 250-watts förstärkare
 • Automatisk på/av
 • Elegant och diskret textilfront

CALLISTO 2 C är den trådlösa kompakthögtalaren i DALIs unika CALLISTO-system. Den ger dig kristallklart hifi-ljud och gott om råstyrka och dynamik för att fylla vardagsrummet med musik eller filmljud i ytterst hög kvalitet. Tillsammans med den matchande SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT får du en lösning som har en uppsjö av läckra trådlösa möjligheter med ett minimum av apparater och kablar.

Designen är enkel och stilren, och de eleganta fronterna på CALLISTO 2 C ger ett modernt och exklusivt visuellt intryck som får högtalaren att smälta in och harmoniera med din inredning. Oavsett om du spelar musik eller ej kommer dina gäster att uppskatta CALLISTO 2 C som en exklusiv hifi-produkt som ligger på en nivå långt över intetsägande dussinprodukter.

Med 250 inbyggda klass D-watt i varje högtalare kan CALLISTO 2 C utan problem mäta sig med många traditionella högkvalitativa anläggningar med separat stereoförstärkare och passiva högtalare. Den trådlösa signalöverföringen mellan högtalaren och SOUND HUB sker i äkta 24-bitars upplösning, så om din ljudkälla är i HD får du också HD-kvalitet ur högtalarna. 

Lätt att använda och med alla möjligheter

Många streamingtjänster erbjuder ett snabbt växande utbud av titlar i CD- eller 24-bitars HD-format, och om du köper till en Bluesound-inbyggnadsmodul till din SOUND HUB får du tillgång till trådlös musikstreaming i HD på en lättanvänd trådlös anläggning som levererar suverän ljudkvalitet – och du har allt inom räckhåll från din smartphone.

Du kan även ansluta alla dina andra ljudkällor – inklusive andra musikstreamers – till SOUND HUB och fortfarande ansluta och använda högtalarna trådlöst – allt det bästa från den traditionella och den trådlösa hifi-världen i ett och samma.

Om du inte behöver inbyggd Bluesound-funktioner eller andra utbyggnadsmöjligheter kan du också välja att kombinera CALLISTO 2 C med den smarta SOUND HUB COMPACT. Då får du digital HDMI-anslutning till din TV, inkl. Audio Return Channel (ARC), vilket ger dig helt nya behändiga möjligheter. Då kan du nämligen reglera ljudstyrkan från din TV:s fjärrkontroll, och allt startas och stängs automatiskt så att du kan fokusera på att njuta av det fina ljudet.

DALI CALLISTO 2 C finns i Shadow Black (svart/mörkgrått fronttyg), Mountain Grey (vit/ljusgrått fronttyg), Dark Oak (mörk ek/svart fronttyg).

Obs: Alla högtalare i CALLISTO C-systemet kräver en SOUND HUB (alternativt SOUND HUB COMPACT). Anslutningen mellan högtalare och hub är helt trådlös, men alla trådlösa funktioner (inkl. Bluetooth), samt alla ingångar till ljudkällor går via hubben.

Unik inbyggd 250-watts state-of-the-art klass D-förstärkare

Den inbyggda förstärkarmodulen i CALLISTO bygger på ett patenterat state-of-the-art förstärkarchip som valts ut särskilt för sina förnäma musikaliska egenskaper. Det mest unika med modulen är förmågan att leverera väldigt hög effekt, inte bara i en kort impuls utan i ända upp till 5 sekunder, vilket räcker mer än gott till de allra flesta dynamiska urladdningar i både filmljud och musik.

Modulen i varje högtalare rymmer två förstärkarkanaler på vardera 250 watt som fördelar belastningen mellan de olika elementen. I grunden levererar förstärkaren 250 oförvrängda watt för de musiksignaler som ska skickas i verkligheten, och även om det inte direkt kan jämföras med 250 kontinuerliga watt från en traditionell tung High End-stereoförstärkare så kommer du inte att tvivla på att det är potenta watt när ljudet brakar loss från dina CALLISTO-högtalare.

Den digitala signalbehandlingen i modulen ombesörjs av en digital processor (DSP) på 50 MIPS och en audiofil 24-bitars D/A-omvandlare. Den kritiska regleringen av volymen sker i den digitala domänen precis innan signalen omvandlas och blir analog, vilket säkerställer ett optimalt signal-/brusförhållande och äkta 24-bitars HD-upplösning vid alla ljudstyrkor. 

Delningsfiltret är också inbyggt i DSP:n och eftersom DALI har haft full kontroll över alla elementens reaktioner har det varit möjligt att ta fram en förstärkarmodul som driver alla elementen till gränsen för deras förmåga utan att någonsin överskrida den. Du kan alltså lugnt skruva upp ditt CALLISTO-system – dina öron säger nog stopp innan högtalarna gör det.

Linear Drive och SMC – ett unikt magnetsystem

Bas-/mellanregisterelementen i CALLISTO C rymmer en ny, specialdesignad version av DALIs revolutionerande och patentsökta ”Linear Drive-magnetsystem” som utvecklades till High End-serien EPICON. Linear Drive omfattar både en unik konstruktion av magnetmotorn och ett nytt magnetmaterial, SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC är baserat på pressat järnpulver och har en så pass låg förmåga att leda elektricitet (1 000–10 000 gånger lägre än järn) att det inte uppstår någon förvrängning till följd av virvelströmmar (icke linjär, frekvens- och hastighetsberoende bromsning) i spolens kärna. Kort sagt har SMC linjära magnetiska egenskaper i hela frekvensregistret och eliminerar på så sätt en lång rad förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem får kämpa med. Samtidigt är materialet formbart och kan gjutas i precis den form man vill ha.

I CALLISTO har DALI kapslat in SMC-polstyckena i en skårad och mycket exakt kalibrerad kopparmantel som sedan omges av en mycket kraftig ferritmagnet. En både enkel, genial och patentsökt konstruktion. När du hör hur kristallklart CALLISTO återger röster och instrument blir det väldigt tydligt hur mycket förvrängning andra konstruktioner genererar i bas-/mellanregistret.

Elementen har både utvecklats och monterats i DALIs egen fabrik, vilket har varit en förutsättning för att kunna uppnå högtalarens enastående prestanda. Den fackmannamässiga stoltheten bakom arbetet, plus en rigorös kvalitetskontroll, garanterar att du kan ställa en helt perfekt produkt i vardagsrummet.

100 % optimerade element för suverän precision

Det gjutna aluminiumchassiet på CALLISTO är aerodynamiskt utformat och tillåter extrema membranrörelser utan luftkompression. Samtidigt ger den speciella blandningen av träfiber och papp ett styvt och lättrörligt membran utan resonansproblem.

Det helt unika med CALLISTO är dock att DALI har haft 100 procent kontroll över vilken förstärkare som ansluts, eftersom den är inbyggd i själva högtalaren. Därför har man utöver delningsfiltret också haft möjlighet att optimera den så kallade ”spindeln” som styr membranens rörelser.

Normalt sett bygger man in lite extra mekaniskt motstånd här för att skydda elementet mot överbelastning från den förstärkare som ansluts, men här har man använt precis det motstånd som behövs. Membranens extra rörlighet hör du tydligt i form av ett ytterst dynamiskt, exakt och ”rappt” ljud där även kraftiga transienter startar och slutar precis när de ska.

Luftens fria rörelse och den väldigt följsamma upphängningen är två av grundpelarna i DALIs low-loss-princip som ger dig en enastående detaljrikedom och respons vid alla ljudstyrkor och vid alla typer av musik. En CALLISTO-högtalare behöver inte ”sparkas igång” som många andra högtalare – musiken flyter lätt och obesvärat, och den eftertraktade tredimensionella ljudbilden framträder tydligt, även om du bara spelar lugn bakgrundsmusik

Softdome och banddiskant i perfekt harmoni

Hybrid-diskanten på CALLISTO kombinerar fördelarna med dome- och bandprincipen så att du får både tålighet, stor horisontell spridning och en silkeslen och otroligt luftig diskantåtergivning som till och med kan mäta sig med de bästa elektrostatkonstruktionerna.

Samspelet mellan dome och band ställer väldigt höga krav på att systemet finjusteras exakt. Det här är en konst som DALI har blivit mästare på efter att i många år ha arbetat enligt just denna princip. Softdome-diskanten på CALLISTO är extremt lätt och har en geometri som är precis rätt för att elementet ska rulla av mjukt så att banddiskanten omärkligt kan ta över de allra högsta frekvenserna och ge ljudbilden den sista avgörande luftigheten.

Styvt och resonansdött kabinett med perfekt timing

Det stilrena och solida CALLISTO-kabinettet har byggts på DALIs egen fabrik i Danmark. Alla ytor är av 25 mm MDF-platta (Medium Density Fibre), och invändigt har dämpningsmaterial och stagning placerats precis där det gör mest nytta. På alla andra ställen har fri luftgenomströmning högsta prioritet. En del andra tillverkare har ett helt annat tillvägagångssätt när de dämpar sina kabinett, men DALI har för länge sedan bevisat att deras princip fungerar i praktiken och kompletterar helhetstänkandet kring low-loss-tekniken. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlös kompakthögtalare
 • Trådlös signalöverföring i äkta 24-bitars HD-kvalitet via DALI SOUND HUB/SOUND HUB COMPACT
 • Ytterst rent, detaljerat och dynamiskt ljud
 • Inbyggd 250-watts förstärkare
 • Touchkontroll för volym på ovansidan
 • Hybriddiskant (softdome/band)
 • Specialbyggt bas-/mellanregisterelement med SMC-magnetsystem
 • Automatisk på/av
 • Kan även anslutas till en analog ljudkälla via kabel (exempelvis en musikstreamer)
 • Solitt och resonansfattigt kabinett i 25 mm MDF-platta
 • Elegant och diskret textilfront

Begränsningar

 • Behöver kombineras med DALI SOUND HUB/SOUND HUB COMPACT för trådlös signalöverföring
 • Endast Bluetooth-streaming via SOUND HUB/SOUND HUB COMPACT
 • Endast direkt anslutning till en ljudkälla (analogt via RCA-kabel)
 • Endast fjärrkontroll via SOUND HUB/SOUND HUB COMPACT eller ansluten ljudkälla (musikstreamer)
 • Ej finish i äkta träfaner eller pianolack

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)47-30.000 Hz
Förstärkare250 watt
Delningsfrekvens2700 Hz
D/A-omvandling (ljud)Burr-Brown PCM1796
Storlek diskant29mm
Storlek bashögtalare6.5"