Hopp til innhold
Golvhögtalare - Aktiv (par)

DALI OBERON 7 C

16 796:-par
Nypris 23 996:-Spara 7 200:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Umeå
Äkta trådlös hifi finns även i de tunga viktklasserna. De här solida EQUI-golvhögtalarna är redo att ge dig ljud som går rakt in i magen.

Läs mer:

Beskrivning

DALI OBERON 7 C – trådlös aktiv EQUI-golvhögtalare med fint hifi-ljud och massor av råstyrka till musik, TV-ljud och trådlös surround

 • Trådlös aktiv EQUI-golvhögtalare
 • Fint hifi-ljud och solid råstyrka även i större lyssningsrum
 • Massor av möjligheter till både musik, TV-ljud och trådlös surround (via SOUND HUB + HDMI AUDIO MODULE)
 • Trådlös signalöverföring i 24-bitars HD-kvalitet
 • Automatisk på/av

OBERON 7 C är en stor och potent trådlös EQUI-golvhögtalare som kan ge dig stora hifi-upplevelser utan att du behöver baxa in en stor anläggning med tillhörande kablar i ditt vardagsrum. Det enda du behöver utöver högtalarna är en SOUND HUB eller den extra kompakta SOUND HUB COMPACT som kan döljas bakom din TV.

Oavsett vilken hub du väljer att köpa till så får du strålande hifi-ljudkvalitet till både trådlös musik och TV-ljud i stereo. Du kan till och med använda OBERON 7 C som fronthögtalare i en otroligt läcker och användarvänlig trådlös EQUI-hemmabio (via DALI SOUND HUB + HDMI AUDIO MODULE).

Massor av kraft

OBERON 7 C har gott om råstyrka och dynamik för att kunna fylla även ett stort vardagsrum med musik eller filmljud i superfin kvalitet, även utan draghjälp av en subbas. I och med att du samtidigt inte behöver investera i en tung stereoförstärkare blir det här systemet plötsligt ett ytterst intressant alternativ för entusiastiska musikälskare.

Med hela två galet starka 7-tums bas/mellanregister-element och seriösa inbyggda förstärkare i varje högtalare kan OBERON 7 C utan problem mäta sig med tunga traditionella anläggningar med separat stereoförstärkare och passiva högtalare. Den trådlösa signalöverföringen mellan högtalaren och SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT sker i äkta 24-bitars upplösning, så om din ljudkälla är i HD får du också HD-kvalitet ur högtalarna. 

Lätt att använda och med alla möjligheter

Streamingtjänster som till exempel TIDAL HiFi erbjuder snabbt allt fler titlar 24-bitars HD-kvalitet (MQA Audio). Om du köper till en Bluesound-inbyggnadsmodul till din SOUND HUB får du tillgång till trådlös musikstreaming i HD på en lättanvänd trådlös anläggning som levererar ett ljud i suverän kvalitet – och du har allt inom räckhåll från din smartphone.

Du kan även ansluta alla dina andra ljudkällor – inklusive andra musikstreamers – till SOUND HUB/ SOUND HUB COMPACT och fortfarande ansluta och använda högtalarna trådlöst – Här får du allt det bästa från den traditionella och den trådlösa hifi-världen i ett och samma system!

OBERON 7 C finns med finish i svart ask, vit matt, ljus ek och mörk valnöt

Obs: Alla högtalare i OBERON C-systemet kräver en SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT för att spela. Själva anslutningen mellan högtalare och hub är helt trådlös, men alla trådlösa funktioner (inkl. Bluetooth), samt alla ingångar till ljudkällor går via hubben.

DALI EQUI: Äkta hifi-streaming och trådlös surround

DALI EQUI är en familj av trådlösa, aktiva hifi-högtalare som erbjuder både stereo- och surroundljud med fantastiskt ljud och smidig konfigurering. Filosofin bakom EQUI är att riktigt hifi-ljud ska vara för ALLA – inklusive för dig som inte vill ha en komplett anläggning med alla kablar och prylar den medför, men som fortfarande vill ha suverän ljudkvalitet.

Alla EQUI-produkter är fullt kompatibla med varandra, så det finns inte något som hindrar dig från att börja smått och uppgradera till större eller bättre system senare. Du vill kanske gå från stereo till surround eller från kompakta högtalare till ett par golvhögtalare. Med DALI EQUI har trådlöst hifi-ljud blivit både smidigare och bättre – till såväl musik som till TV och film.

OBERON C-serien – rent ljud och rejäl råstyrka med inbyggd klass D-förstärkare

Det inbyggda klass D-förstärkarmodulen rymmer två förstärkarkanaler på vardera 50 watt som fördelas separat till de olika elementen. Och du kommer inte att tvivla på att det är potenta watt när ljudet manglas ut ur din OBERON C-högtalare.

En av anledningarna till det förnäma ljudet är just att den direkta anslutningen mellan förstärkare och element gör det möjligt att utnyttja den tillgängliga effekten mycket bättre än i en traditionell passiv högtalare med separat delningsfilter. Särskilt eftersom respons och frekvensomfång på de enskilda elementen kan optimeras helt perfekt via inbyggd digital signalbehandling (DSP).

Det aktiva elektroniska delningsfiltret är också inbyggt i DSP:n och eftersom DALI har haft full kontroll över alla elementens reaktioner har det varit möjligt att ta fram en otroligt välljudande förstärkarmodul som kan driva alla element till deras yttersta gräns utan att någonsin överskrida den. Du kan alltså lugnt skruva upp ditt OBERON C-system – dina öron säger nog stopp innan högtalarna gör det.

Linear Drive och SMC – ett unikt magnetsystem

Bas-/mellanregisterelementen i OBERON C rymmer en ny, specialdesignad version av DALIs revolutionerande och patentsökta ”Linear Drive-magnetsystem” som utvecklades till High End-serien EPICON. Linear Drive omfattar både en unik konstruktion av magnetmotorn och ett nytt magnetmaterial, SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC är baserat på pressat järnpulver och har en så pass låg förmåga att leda elektricitet (1 000–10 000 gånger lägre än järn) att det inte uppstår någon förvrängning till följd av virvelströmmar i spolens kärna. SMC eliminerar flera av de förvrängningsprodukter som traditionella magnetsystem brottas med. Samtidigt är materialet formbart och kan gjutas i precis den form man vill ha.

100 % optimerade low-loss-element för suverän precision

Bas/-mellanregisterelementen i OBERON C är aerodynamiskt utformade och tillåter extrema membranrörelser utan luftkompression. Samtidigt ger den speciella blandningen av träfiber och papp ett styvt och lättrörligt membran utan resonansproblem.

Det helt unika med OBERON C är dock att DALI har haft 100 procent kontroll över vilken förstärkare som ansluts, eftersom den är inbyggd i själva högtalaren. Normalt sett bygger man in lite extra mekaniskt motstånd för att skydda elementet mot överbelastning från den förstärkare som ansluts, men här har man använt precis det motstånd som behövs. Membranens extra rörlighet hör du tydligt i form av ett ytterst dynamiskt, exakt och ”rappt” ljud där även kraftiga transienter startar och slutar precis när de ska.

Luftens fria rörelse och den väldigt följsamma upphängningen är två av grundpelarna i DALIs low-loss-princip som ger dig en enastående detaljrikedom och respons vid alla ljudstyrkor och vid alla typer av musik. En OBERON C-högtalare behöver inte ”sparkas igång” som många andra högtalare – musiken flyter lätt och obesvärat, och den eftertraktade tredimensionella ljudbilden framträder tydligt, även om du bara spelar lugn bakgrundsmusik

Ultralätt diskant med avancerade lösningar

OBERON-diskanten är en specialdesignad ultralätt 29 mm softdome som når väldigt högt upp i frekvenserna, samtidigt som den går tillräckligt långt ned för att matcha de stora bas/mellanregisterelementen på 7 tum. En bidragande orsak till att DALI lyckats med detta är de använder en kopparklädd aluminiumtråd i talspolen i stället för ren koppar. Denna ultralätta talspole arbetar i en väldigt kraftig ferritmagnet som styr alla rörelser med järnhand. Och det här gör den med hjälp av en ultratunn magnetisk olja i talspolegapet, som förbättrar både kylning och kontroll.

Den noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv. Här kan hela familjen vara med och lyssna utan att någon går missar något.


Styvt och resonansdött kabinett med perfekt timing

DALI har byggt det stilrena och solida OBERON C-kabinettet på sin egen fabrik i Danmark för att ha full kontroll över hela processen. Alla ytor är gjorda av MDF (Medium Density Fibreboard) och elementen är fastskruvade direkt på baffeln. Det här sker via raffinerade utfräsningar som både ger en elegant försänkning, optimal stabilitet och maximal luftpassage på elementens baksida.

Dämpningsmaterial och stadga har placerats precis där det gör som mest nytta – på alla andra ställen har fri luftgenomströmning fått högsta prioritet, detta gäller även placeringen av basreflexporten direkt bakom varje element. En del andra tillverkare har ett helt annat tillvägagångssätt när de dämpar sina kabinett, men DALI har för länge sedan bevisat att deras princip fungerar i praktiken och kompletterar helhetstänkandet kring low-loss-tekniken.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlös aktiv EQUI-golvhögtalare
 • Massor av råstyrka även i större lyssningsrum
 • Perfekt för både musik, högkvalitativt TV-ljud och trådlös surround (via SOUND HUB + HDMI AUDIO MODULE)
 • Trådlös signalöverföring från hub till högtalare i 24-bitars HD-kvalitet
 • Bluetooth-streaming via SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT
 • Inbyggda klass D-förstärkare
 • Specialbyggda bas-/mellanregisterelement med SMC-magnetsystem
 • Automatisk på/av
 • Solitt och resonansdämpat kabinett

Begränsningar

 • Behöver kombineras med SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT för trådlös signalöverföring
 • Ingen dubbel hybrid-diskantmodul
 • Inga knappar direkt på högtalaren
 • Ingen direkt anslutning för extern ljudkälla
 • Surround och inbyggd Bluesound endast tillgängligt med SOUND HUB

Tekniska specifikationer

Tweeter Combined1x x 29mm Soft dome
Storlek bashögtalare7"
Woofer Amount2x
Woofer typeLow-loss med träfibermembran (SMC)
Högtalare-typAktiva Hifi-högtalare