Hopp til innhold
Integrerad förstärkare

Hegel H590

79 998:-st.
Nypris 99 998:-Spara 20 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Webshop SE
Är endast det bästa bra nog? Hegels toppförstärkare är svaret på dina hetaste musikaliska drömmar!

Läs mer:

Beskrivning

Hegel H590 – tung och kompromisslös analog High End-stereoförstärkare med digitala kvaliteter

 • Extremt tungt och stabilt konstruerad
 • Kan utan problem driva även de mest strömkrävande högtalare
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Spotify Connect och audiofil AirPlay 2-implementering
 • Stödjer MQA och DSD

H590 är en extremt tung och kompromisslös analog Dual Mono-stereoförstärkare på 2 x 301 watt som kan driva även de mest strömkrävande High End-högtalare med total kontroll. Här får du alla kvaliteter från Hegels värld med massiv råstyrka i ryggen. Resultatet är en enormt stor ljudbild med ett överflöd av dynamik och detaljer i kombination med en enastående naturlighet och musikalitet.

H590 är en förstärkare som perfekt matchar stora High End-golvhögtalare som till exempel 800-serien från Bowers & Wilkins eller EPICON-serien från DALI. Med det här kraftpaketet kan du krama fram alla läckra detaljer ur både inspelningar och högtalare, och varje lyssningssession blir en sublim upplevelse som gång på gång lockar fram gåshud.

Oavsett om du spelar din musik från vinyl, CD eller streaming så kan H590 ge dig en optimal lösning. Utöver den makalösa analoga förstärkardelen får du nämligen också digitala ingångar och inbyggd nätverksfunktion med streaming. Den solida fronten i aluminium är sparsamt prydd med Hegel-loggan, två knappar och en enkel display. Här är en självsäker och återhållen presentation, precis som ett isberg där merparten döljer sig under ytan.

Suveränt ljud från digitala ljudkällor och dator

H590 har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Därmed kan du använda den som en enastående D/A-omvandlare (DAC) för alla dina digitala ljudkällor, till exempel CD-spelare eller en trådlös musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller något annat). Via USB B-porten kan du också använda H590 för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive DSD och högupplösta musikfiler i ända upp till 32 bit/384 kHz.

Du får inbyggd nätverksfunktion med Spotify Connect och Hegels egen audiofila implementering av Apple AirPlay 2, som är betydligt mer seriöst konstruerad än det enkla chip du hittar i de flesta andra AirPlay 2-produkter. Med de audiofila streamingtjänsterna TIDAL HiFi och Roon kan du via datorn även spela MQA-formatet, som ger dig ett snabbt växande antal musiktitlar i äkta 24-bitarskvalitet. HD-ljud förmedlat via en Hegel-förstärkare ger dig en helt enastående musikupplevelse som kombinerar allt det bästa från den nya såväl som den traditionella hifi-världen.

Smart TV-ljud via din befintliga TV-fjärrkontroll

Hegels ingenjörer har kommit på ett genidrag som gör H190 riktigt smart för TV-ljud, även fast den inte har någon HDMI-ingång. Du ansluter bara TV-ljudet via den optiska ingången och "berättar" för förstärkaren vilket TV-märke du har. När du sedan trycker på volymknappen på TV-fjärrkontrollen kopplar förstärkaren automatiskt över till TV-ingången och då kan du fritt skruva upp och ner volymen. Smart.

Via förstärkarens meny kan du också ställa in volymen vid uppstart och den maximala volymen vid användning, t.ex. som ett föräldralås. Observera att dessa funktioner har lagts till via en uppdatering 2023 och att du måste ladda ner och installera den nya mjukvaran för att aktivera dem. Ljudfunktionen för TV:n fungerar med de flesta nyare modeller från Samsung, Sony, LG, Philips, Apple TV och andra. Du kan hitta mer information på Hegels webbplats.

H590 finns med svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Utsökt kvalitet i alla detaljer

H590 är referensklass oavsett vilken detalj du zoomar in uppmärksamheten på. Ingångarnas transistorer har matchats för hand, vilket säkerställer en perfekt balans och minimal förvrängning även på de allra känsligaste signaler du matar dem med, till exempel från en högkvalitativ separat RIAA-förstärkare. Förförstärkaren har avancerade och åtskilda strömförsörjningar, och SoundEngine2-tekniken kväver varje tillstymmelse till förvrängning lokalt i signalvägen. I andra änden av kedjan hittar du utgångssteget, med hela 12 ultrasnabba och extremt strömstarka effekttransistorer i vardera kanal. H590 är inget mindre än ett monster.

Även för hörlurar, hemmabioanläggning och musikstreamer

Anslutningarna på H590 ger dig väldigt flexibla möjligheter att bygga upp precis den uppsättning du vill ha. Med både fast och varierbar analog Pre-Out kan du till exempel ansluta en högkvalitativ hörlursförstärkare samt en subbas eller separat effektförstärkare. Och med digital Pre-Out via BNC har du även möjlighet att koppla in exempelvis en extern DAC eller rumskorrigeringsenhet i signalvägen och leda tillbaka signalen till förstärkaren (loop).

Om du vill ha både stereo och surround i maximal kvalitet kan du ställa in ljudnivån på någon av ingångarna på H590 till ’Fixed’ och koppla in den den via Pre-Out från din hemmabioreceiver. Sedan kan du använda H590 som High End-effektförstärkare till fronthögtalarna när du lyssnar på surroundljud. Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo.

På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. En enkel och elegant lösning. Via Fixed-inställningen kan du även ansluta en musikstreamer från till exempel Bluesound eller Sonos och helt styra både musikval och volym via streaming-appen.

Hegel – kompromisslös kvalitet och autentiskt ljud

Norska Hegel har rötter som går tillbaka till 1980-talet, och genom decennierna har de utvecklats till ett av hifi-branschens mest välrenommerade varumärken bland både recensenter och musikentusiaster. I dag säljs Hegels prisbelönta produkter över hela världen, och de vinner fortfarande tester och hjärtan på löpande band så snart de får chansen att visa sina unika musikaliska kvaliteter.

Hegel har särskilt profilerat sig som en förkämpe för analoga ljudkvaliteter när de är som allra bäst. En Hegel-förstärkare kombinerar kristallklar detaljrikedom med analog värme och musikalitet, och om ditt hjärta klappar för den här kombinationen så kan du inte hitta mycket bättre oavsett prisklass.

Målet är att ge musikälskaren en lyssningsupplevelse som är så naturlig och engagerad som möjligt. Därför använder Hegel verkliga ljud från akustiska instrument och röster från kända artister som främsta referens. Inget annat är gott nog i jakten på det perfekta ljudet. När det är på plats kan du i gengäld spela alla typer av musik i oöverträffad kvalitet – oavsett om det handlar om en finstämd kammartrio eller Rammstein på full volym.

Hegels höga kvalitetsnivå bottnar i hög grad i traditionella dygder som tunga, vibrationsdämpande kabinett och enorma strömförsörjningsresurser som håller även de mest krävande högtalare i ett orubbligt järngrepp. Men utöver detta har Hegel utvecklat och använt en rad avancerade principer inom både analog och digital teknik som du kan läsa mer om på Hegels hemsida .

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt tungt och stabilt konstruerad
 • Kan driva även de mest strömkrävande högtalarna med total kontroll
 • Dual Mono-konstruktion
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Inbyggd nätverksfunktion med Spotify Connect och audiofil AirPlay 2-implementering
 • Stödjer MQA och DSD
 • Audiofil USB-port för Mac/PC
 • Både varierbar och fast Pre-Out (till exempel för hörlursförstärkare)
 • Kan användas som L/R-frontförstärkare i ett surround-system (välj fritt fast/varierbar på ingångarna)
 • Fjärrkontroll i metall

Begränsningar

 • Ingen inbyggd wifi eller Bluetooth
 • Ingen dedikerad skivspelaringång
 • Inget inbyggt hörlursuttag
 • Ingen direkt avspelning från USB-lagringsmedia
 • Kan inte byggas ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion

Videos om Hegel H590

Tekniska specifikationer

Uteffekt 8 ohm301 watt
Förvrängning (THD)0,005%
Signal/brus-förhållande100 dB
Dämpningsfaktor4000
FörstärkarteknikAnalog