Hopp til innhold
Golvhögtalare (par)

DALI SPEKTOR 6

5 980:-par
Nypris 8 496:-Spara 2 516:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Göteborg Sisjön
Här börjar äkta hifi-ljud. En stark golvhögtalare ger dig fullt tryck bakom din musik eller ditt filmljud utan att det kostar mer än nödvändigt.

Läs mer:

Beskrivning

DALI SPEKTOR 6 – stark, välspelande och prisvänlig allround-golvhögtalare

 • Bra ljud till priset
 • Solitt byggd med kvalitetskomponenter
 • Fina allround-kvaliteter till både musik och hemmabio
 • Övertygande bas och dynamik, även utan hjälp av subbas
 • Fungerar fint tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen

SPEKTOR 6 är välspelande och seriöst konstruerad golvhögtalare som för en ytterst rimlig slant kan ge dig musik eller filmljud i fin hifi-kvalitet. De två 6,5-tums bas-/mellanregisterelementen spelar djupt och exakt, och mäktar även med större lyssningsrum utan hjälp av en subbas. Samtidigt är SPEKTOR 6 inte större än att den fortfarande passar in i ett vanligt vardagsrum utan att dra till sig all uppmärksamhet.

Mängder av kombinationsmöjligheter

I en stereo ger SPEKTOR 6 dig övertygande fullregisterljud med bas och bastrummor som känns ordentligt i magen. I en stor hemmabio är den ett fint val till frontkanalerna. Här kan du också kombinera den med de kompakta SPEKTOR 1 eller SPEKTOR 2 i sido-/bakkanalerna och SPEKTOR VOKAL i centerkanalen.

En given subbas skulle vara DALIs egen SUB E-9 F. Eller kanske den större SUB-E12 F om du vill ha en djupbas som verkligen kan få byxbenen att fladdra. Sen saknas bara en bra film för en härlig hemmabioupplevelse!

SPEKTOR 6 är kort sagt en gedigen kvalitetsprodukt, och precis som de andra SPEKTOR-högtalarna kommer den att ge fina ljudmässiga resultat även på anläggningar i ekonomiklassen.

SPEKTOR 6 finns med finish i svart ask eller valnöt. Spikes och gummifötter medföljer.

DALI SPEKTOR – riktig hifi till ekonomipris

SPEKTOR är den mest prisvänliga högtalarserien från danska DALI. Här har du inträdesbiljetten till den riktiga hifi-världen och kan se fram emot en mycket bättre ljudupplevelse än med de undermåliga reahögtalare du fortfarande alltför ofta hittar på hyllorna i elektronikvaruhusen.

En stor del av tekniken i SPEKTOR har ärvts från DALIs dyrare högtalarserier, och det är typiskt DALI att använda erfarenheterna från dyrare serier för att ge ännu bättre ljud för pengarna i de mer ekonomiska modellerna. Ljudbilden är musikalisk, väldetaljerad och sammanhängande, och all slags musik och filmljud förmedlas med klarhet och finess. SPEKTOR-högtalarna är inte heller speciellt känsliga för den utrustning de kopplas till, så de är väldigt lätta att använda tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen.

De här högtalarna når naturligtvis inte riktigt hela vägen, och om du går upp en eller två klasser till ZENSOR- respektive OPTICON-serien så får du både snyggare finish och bättre ljud. Men om ditt mål är att få riktigt hifi-ljud utan att det kostar mer än absolut nödvändigt, så är SPEKTOR ett givet val.

Ultralätt diskant med avancerade lösningar

SPEKTOR-diskanten är en 1-tums softdome med ultralätt membran. Faktum är att membranet väger mindre än hälften så mycket som membranen i de flesta av marknadens alternativ, vilket är en del av hemligheten bakom det detaljerade ljudet. Den eleganta och noggrant uträknade kanten runt lättviktsmembranet garanterar att spridningen av ljudet blir mycket fin. Det betyder bland annat att du inte behöver sitta precis mitt framför högtalarna för att få ett övertygande stereoperspektiv.

Dynamik och detaljer på alla volymer

De rödbruna bas-/mellanregisterelementen med äkta träfibrer i membranen har med tiden blivit ett av DALIs varumärken, och de används även i de mest exklusiva serierna. Ett träfibermembran är oerhört starkt och styvt, samtidigt som det väger ungefär 30 % mindre än de typiska alternativen. Tillsammans med det starka magnetsystemet och den väldigt flexibla kantupphängningen som konstruerats enligt Low-loss-principen får man en "motor" som reagerar snabbt och exakt på även de svagaste signalerna.

"Low-loss"-principen ger både gott om detaljer och en rapp och exakt bas, men den får också högtalaren att låta bra på låg volym eftersom membranen inte behöver "knuffas igång" för att de ska börja låta. Du kan därför glädja dig över att även lugn bakgrundsmusik plötsligt låter levande – utan att du behöver använda tonkontroller, loudness eller andra elektroniska nödlösningar.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Bra ljud till priset
 • Solitt byggd med kvalitetskomponenter
 • Fina allround-kvaliteter till både musik och hemmabio
 • Övertygande bas och dynamik, även utan hjälp av subbas
 • Fungerar fint tillsammans med anläggningar i ekonomiklassen

Begränsningar

 • Vissa dyrare alternativ har mer dynamik och/eller en mer upplöst ljudbild

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)43 - 26000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireNej
Känslighet88,5 dB
Delningsfrekvens2500
Impedans (ohm)6
Diskant1 tums Soft dome
Baselement2x 6.5 tums Low-loss med träfibermembran
högtalartypHiFi-högtalare