Hopp til innhold
Trådlös subbas

Bowers & Wilkins Formation Bass

9 998:-st.
Nypris 13 998:-Spara 4 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Stockholm Sickla

HiFi Klubben Sickla
Sickla Köpkvarter, Siroccogatan 1
131 54 Nacka

 08-462 01 55
 [email protected]

Elegant design, exklusiv finish, massor av djup och dynamisk bas. Pricken över i till din trådlösa Formation-högtalare. Inkl. multiroom.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins Formation Bass – exklusiv, kompakt och användarvänlig trådlös subbas med finish i världsklass

 • Perfekt trådlös funktion tillsammans med Formation-högtalare
 • Imponerande djup och exakt bas för att vara en kompakt subbas
 • Design, finish och trådlöst nätverk i världsklass, inkl. multiroom
 • Enkel att installera och använda
 • Vibrationsdämpande design

Formation Bass är en exklusiv, elegant och kompakt trådlös subbas som är framtagen för att ge ljudet från trådlösa Formation-högtalare en extra dimension i djupbasen. Med 250 inbyggda watt får du gott om råstyrka för både filmexplosioner och bastrummor, även i ett större vardagsrum, och Formation Bass matchar varje Formation-kombination, oavsett om du har valt Wedge, Duo eller Bar som huvudhögtalare.

Den unika cylindriska designen med två 6,5-tumselement som spelar rygg mot rygg är både estetiskt och ljudmässigt en briljant lösning. Du slipper de stora kabinett som följer med stora element, och konstruktionen eliminerar även oönskade vibrationer i kabinettet. Formation Bass startas automatiskt tillsammans med högtalaren, så när den första konfigureringen väl är avklarad behöver du inte fundera mer på den – allt sköter sig själv.

Ett suveränt stabilt, flexibelt och användarvänligt multiroom-system för trådlös musik

Du kan kombinera Bass med trådlösa Formation-högtalare i ett komplett state-of-the-art multiroom-system, och det otroligt stabila mesh-nätverket säkerställer att du alltid kan njuta av musik i högsta möjliga kvalitet utan att bli störd av oönskade pauser, eko-effekter och andra wifi-relaterade nackdelar. Du styr alltsammans via Formation-appen och appen till den musiktjänst du föredrar.

Formation är en helt ny teknikplattform som utvecklats av Bowers & Wilkins själva, ända ner till sista raden kod. Denna totala kontroll ger dem stora möjligheter att löpande uppdatera och uppgradera systemet, och du kan lita på att framtiden kommer att bjuda på många nya spännande funktioner och nya medlemmar i Formation-familjen.

Formation Bass finns i svart utförande.

Enkel att installera – enkel att använda

Installationen av Formation Bass är otroligt enkel eftersom B&W redan på förhand tagit hand om de svåraste inställningarna åt dig. Systemet tar själv reda på vilken trådlös Formation-högtalare du ska använda tillsammans med Bass och ordnar sedan det mesta per automatik. Du behöver praktiskt taget bara placera subbasen där du vill ha den och justera ljudstyrkan via appen tills basen låter perfekt tillsammans med den Formation-högtalare du använder – smidigare kan det nästan inte bli.

Massiv effekt, digital signalbehandling och Dynamic EQ tänjer fysikens lagar

Formation Bass är bestyckad med en högeffektiv digital klass D-förstärkarmodul på hela 250 watt. I kombination med digital signalbehandling (DSP) i state-of-the-art-klass har de lyckats uppnå prestanda som du aldrig tidigare hört från en subbas.

Via den inbyggda förstärkaren styr DSP:n den bas-equalizer (Dynamic EQ) som gör att Bass kan gå mycket djupare än vad som annars skulle vara möjligt i ett så pass kompakt kabinett. Vid lägre ljudstyrkor kan Bass gå ända ned till 20 Hz, vilket är imponerande djupt för att vara en subbas i den här blygsamma storleken. I takt med att ljudstyrkan blir kraftigare höjer DSP:n den nedre gränsfrekvensen så att elementen fortfarande kan leverera med topprestanda utan förvrängning eller överbelastning.

Dynamic EQ är en genial princip som Bowers & Wilkins även använder i flera av sina bästa traditionella subbasar. För dig blir vinsten en övertygande djup och dynamisk bas som kommer att ge både musik och filmljud en extra dimension.

Full trådlös kontroll med dedikerad app

Bowers & Wilkins system-app ger dig en fin överblick över ditt Formation-system. Du får också tillgång till ett ymnighetshorn av musik via Spotify Connect och TIDAL Direct som bägge spelar direkt från den Spotify- eller TIDAL-app du redan är bekant med. Det betyder att du alltid har all världens musik inom räckhåll, inklusive albumomslag och alla funktioner. Formation stödjer även den audiofila musikspelaren Roon (PC/Mac), Qobuz (inkl. 24-bit), SoundCloud och andra streamingtjänster. Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst och i hög kvalitet via både AirPlay 2 och Bluetooth AAC/aptX HD.

Otroligt stabilt mesh-nätverk

Formation är uppbyggd kring ett trådlöst mesh-nätverk som är betydligt mer stabilt och ger dig bättre täckning än en vanlig wifi-lösning. I ett mesh-system skapar de olika enheterna tillsammans ett eget nätverk inbördes, där varje enhet själv hittar den mest optimala vägen till bästa möjliga signalstyrka.

Bowers & Wilkins har utvecklat mesh-nätverket från grunden och har i detta en helt egen teknisk plattform. Det säkerställer en orubbligt stabil drift och perfekt trådlös synkronisering mellan högtalarna. Systemet behöver bara ha trådlös tillgång till din router, sedan sker all kommunikation ”bakom kulisserna”, utan att belasta resten av ditt nätverk.

Formation-enheterna bidrar var och en till att förbättra täckningen, och på så sätt får du ett bättre trådlöst nätverk ju fler enheter du lägger till. Formation ger dig kort sagt bästa möjliga trådlösa nätverk till din musik, utan de avbrott och flaskhalsar du kan uppleva med andra system.

Bowers & Wilkins app – trådlös multiroom-kontroll i hela ditt hem

Via den kostnadsfria system-appen hanterar du konfigurering, gruppering och reglering av ljudstyrka på dina olika enheter medan du styr musiken från den app du vanligtvis spelar från, till exempel Spotify.

De olika Formation-komponenterna stödjer varandra fullt ut, så du kan få musik i hög kvalitet trådlöst i varje rum av ditt hem, eventuellt kompletterat med AirPlay 2-högtalare i sekundära rum. De första inställningarna ordnar du också snabbt. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sedan är processen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad via Formation Home-appen.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive Apple Music, YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Bluetooth – smart och smidigt för alla

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om någon av dina gäster vill spela något från sin smartphone. Via Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2. Bluetooth-funktionen stödjer både Apple AAC- och aptX HD-formatet som kan överföra ljud i 24 bit och ge en imponerande bra ljudkvalitet trådlöst.

Njut av all världens musik i 24-bitars HD-kvalitet med Roon och Qobuz

Roon är en datorbaserad musikspelare som är populär bland audiofila musikälskare över hela världen. Med Roon kan du via datorn spela 24-bitars ljudfiler som du hämtat från internet – till exempel från amerikanska HDtracks – och Roon är också integrerad med TIDAL HiFi, där du kan streama ett snabbt växande antal musikalbum i en kvalitet på 24 bit/96 kHz (MQA).

Så länge datorn är påslagen kan du styra musiken som finns på Roon från din smartphone. Bara det är ett stort framsteg jämfört med tidigare datorbaserade musikspelare där du var tvungen att gå bort till tangentbordet för att välja musik. En annan audiofil möjlighet är tjänsten Qobuz som erbjuder både streaming och nedladdning i 24-bit/96 kHz-kvalitet.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Imponerande djup och exakt bas för att vara en kompakt subbas
 • Design och finish i världsklass
 • Perfekt trådlös synkronisering tillsammans med Formation-högtalare
 • Enkel att installera och använda
 • Startar automatiskt
 • Vibrationsdämpande design
 • Helt trådlös multiroom-integrering med övriga Formation-enheter

Begränsningar

 • Kan bara användas tillsammans med trådlösa Formation-högtalare
 • Kan inte sättas i deep/offline-standby
 • Finns bara med svart finish

Videos om Bowers & Wilkins Formation Bass

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)20-150
Förstärkare250 watt
Storlek bashögtalare6.5"