HiFi Klubben

Gå till innehåll

Bluesound VAULT2 Musikstreamer

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Bluesound VAULT2 Musikstreamer

VAULT2 är Bluesound-systemets utökade musikstreamer med CD-rippare och 2 TB hårddisk för musiklagring. Här får du äkta audiofilt ljud till anläggningen och kan strömma allt från Bluetooth till 24-bitarsmusik i bästa möjliga kvalitet. Svart eller vit.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Bluesound VAULT2 – audiofil multiroom-musikstreamer med inbyggd CD-rippare, 2 TB hårddisk, avspelning i 24 bit och hög användarvänlighet

 • Inbyggd CD-rippare och inbyggd hårddisk på 2 TB för lagring av musik
 • Audiofil ljudkvalitet
 • Stödjer högupplöst ljud i upp till 24 bit/192 kHz
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX för trådlös musikstreaming direkt från smartphone, surfplatta m.m.
 • Full multiroom-integrering med övriga Bluesound-komponenter samt förstärkare/receivrar från NAD som byggts ut med MDC-modulen för Bluesound

VAULT2 är den fullt utbyggda musikstreamern i Bluesound-systemet. Här får du inbyggd CD-rippare och 2 TB hårddisk för lagring av musik så att du kan överföra, lagra och spela hela din musiksamling utan att behöva använda dator.

Bortsett från extrafunktionerna har VAULT2 konstruerats precis som den mer kompakta musikstreamern NODE2. VAULT2 ska dock anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en musiksignal med optimal stabilitet från hårddisken vidare ut i systemet.

Den audiofila konstruktionen gör att VAULT2 kan matcha även de bästa anläggningarna, och den stödjer högupplöst stereoljud i ända upp till 24 bit/192 kHz, så här behöver du inte kompromissa med ljudkvaliteten bara för att du vill lyssna på musik via streaming. Den inbyggda hårddisken är extremt tyst och kommer aldrig att störa din musikupplevelse. Du kan även glömma allt om virus och andra nackdelar som datorerna dras med – VAULT2 handlar om musik och ingenting annat!

Genomtänkt trådlös användning
VAULT2 har en kompakt design, och den snygga finishen i svart eller vitt ger ett elegant, exklusivt och seriöst utseende. Du styr den via din smartphone/surfplatta och ditt trådlösa nätverk (wi-fi), så om du skulle vilja kan du utan problem placera VAULT2 helt utom synhåll, t.ex. i ett skåp. Den inbyggda 12 V trigger-utgången är en användbar detalj som gör att du automatiskt kan sätta på och stänga din förstärkare eller receiver tillsammans med VAULT2 (om förstärkaren har trigger-ingång).

Via Bluesound-appen får du fullständig överblick över hela din musiksamling, med skivomslag och har alla funktioner till hands. Du får tillgång till TIDAL, Spotify Connect, Deezer och andra streamingtjänster*, och du kan spela musik i alla möjliga filformat med samma läckra funktionalitet och med oöverträffad kvalitet i ända upp till 24 bitar.

Har du musik lagrad lokalt på din smartphone eller surfplatta kan du spela den trådlöst via både wi-fi och Bluetooth, inkl. aptX. Naturligtvis har systemet även inbyggd internetradio.

Ett otal kombinationsmöjligheter
VAULT2 har främst tagits fram för att användas tillsammans med en befintlig anläggning eller en effektförstärkare, men du kan även ansluta ett par bra aktiva högtalare för att få en fristående, kompakt anläggning. Om du vill kan du snabbt och enkelt bygga ut systemet med andra Bluesound-komponenter så att du kan lyssna på musik i flera rum, både enskilt och med samma musik i flera rum samtidigt.

Du kan också ansluta en extern ljudkälla, som till exempel din TV. Via den inbyggda IR-mottagaren med inlärningsfunktion får du på så sätt optimal digital ljudkvalitet från TV:n och kan reglera ljudstyrkan från TV:ns egen fjärrkontroll. Då har du bäddat för TV-ljud i den exklusiva klassen. En ny detalj är det högkvalitativa hörlursuttaget som gör att du ostört kan njuta av trådlös musik i toppklass. VAULT2 har även en subbasutgång med elektroniskt delningsfilter så att du kan få äkta fullregisterljud utan stora högtalare.

En ovanlig finess på den här nätverksspelaren är att du kan försätta VAULT2 i djup standby (0,4 watt) genom att trycka på touch-panelen på topplattan i cirka 10 sekunder, t.ex. om du inte ska spela musik i det rummet på ett tag. Du väcker den igen genom att kort tryck på samma panel, samtidigt som du kan känna dig nöjd över all den ström du sparat under tiden.

VAULT2 finns i matt svart eller matt vitt utförande.

Obs! VAULT2 ska anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken ut i systemet, särskilt vid uppspelning av musik i 24 bitar. Dock styr du fortfarande musiken helt trådlöst från din smartphone/surfplatta, precis som med andra Bluesound-komponenter.

* Kräver betalabonnemang.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Inbyggd CD-rippare och inbyggd hårddisk på 2 TB för lagring av musik
 • Audiofil ljudkvalitet
 • Stödjer högupplöst ljud i upp till 24 bit/192 kHz
 • Inbyggd nätverksfunktion
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX för trådlös musikstreaming direkt från smartphone, surfplatta m.m.
 • Touch-panel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • Anslutning av extern digital eller analog ljudkälla (t.ex. TV)
 • Hörlursuttag
 • 12 V trigger-utgång
 • IR-mottagare med inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Full integrering med övriga Bluesound-komponenter samt förstärkare/receivrar från NAD som byggts ut med MDC-modulen (M12/C390DD m.fl.)
 • Trådlös kontroll från både smartphone, surfplatta och PC/Mac
 • Trådlös wi-fi-streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Kan spela musik direkt från USB-lagringsmedia (2 x USB-ingångar)
 • Kompakta mått och snygg finish
 • Enkel att installera
 • Strömmar både musik du har liggande på datorn, internetradio och streaming-tjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)
 • Kan placeras utom synhåll, t.ex. i ett skåp
 • Utgång för subbas (inbyggt 80 Hz delningsfilter)
 • Kan sättas i offline-standby när du inte använder den (0,4 watt)

Begränsningar

 • Inga möjligheter att bygga ut för surround
 • Inte lika många anslutningsmöjligheter som en traditionell stereoförstärkare
 • Måste anslutas till ditt nätverk via kabel

Beskrivning

Bluesound VAULT2 – rippa dina CD-skivor enkelt och kompromisslöst
Med VAULT2 kan du rippa hela din CD-sampling helt utan att använda dator. Du behöver bara sätta i CD-skivan så lagrar VAULT2 musiken på den inbyggda hårddisken på 2 TB. Sedan når du musiken via appen tillsammans med skivomslag och id-taggar som automatiskt hämtas från internet under rippningen.

Eftersom VAULT2 är så otroligt enkel att använda kan du snabbt bygga upp ett komplett bibliotek med all din favoritmusik – den musik du har köpt, lyssnar seriöst på om och om igen och njuter av att äga. Till skillnad från när du rippar CD-skivor via datorn till en vanlig dator- eller nätverkshårddisk (NAS) så rippar VAULT2 alltid skivorna helt perfekt. VAULT2 använder en version av det Linux-baserade programmet CDParanoia som alltid kommer att ge dig en 100 % exakt kopia av originalskivan.

Om detta inte är möjligt, t.ex. på grund av att skivan är repad, så kommer VAULT2 helt enkelt att skjuta ut skivan igen. I så fall kan du fortfarande välja att rippa skivan via din dator. VAULT2 erbjuder inte rippning i 24x-hastighet eller andra världsrekord. Målet är att rippa i helt perfekt kvalitet, och det tar oundvikligen lite längre tid än den okritiska insats en datorlösning gör.

Du kan välja att rippa i det förlustfria FLAC-formatet, eller så skapar du MP3-filer eller helt okomprimerade WAV-filer. Om du vill ha en kompakt version av din musik – för att till exempel överföra musik till din smartphone eller surfplatta – så kan du till och med rippa till FLAC och MP3 samtidigt.

Allt sammantaget får du med VAULT2 både bekvämlighet och högsta möjliga ljudkvalitet till all den musik du älskar. Om du tycker att det räcker fint kan du kanske samtidigt klara dig bra med en vanlig streamingtjänst istället för en dyrare i Lossless-kvalitet. Då har du snabbt tjänat in merkostnaden för VAULT2, jämfört med att välja en NODE2.

Bluesound – det audiofila hi-fi-streamingsystemet
Bluesound ger dig allt det bästa när det gäller trådlös musik utan att du behöver kompromissa med ljudkvaliteten, göra dig av med din gamla anläggning eller blanda in datorn i din musikupplevelse.

I den här 2:a generationen har Bluesound fått en ny kompakt design, ny teknik, fler anslutningar – och ännu mer imponerande prestanda. Bakom det hela står den legendariska hi-fi-tillverkaren NAD, som i mer än fyra årtionden levererat suveräna hi-fi-produkter till entusiaster över hela världen.

Både när det gäller ljud och användning märker du tydligt att Bluesound utvecklats med stort fokus på hi-fi-tänk, och att det inte bara är ännu en trådlös ljudprodukt från ännu en IT-tillverkare. Anslutningar och funktionalitet har anpassats för seriösa audiofila behov, och genom att låta en öppen standard utgöra grunden för det unika operativsystemet BluOS, har NAD och Bluesound helt fria händer att optimera systemet för både dagens och morgondagens utmaningar.

Bluesound 2 är bakåtkompatibel med 1:a generationen. Så om du redan är lycklig ägare till en Bluesound-produkt kan du fritt bygga vidare på ditt system.

Bluesound – ett komplett hi-fi-streamingsystem
Bluesound är ett komplett trådlöst musiksystem som du kan kombinera precis efter de behov du har:

NODE2: Trådlös musikspelare som du bara behöver ansluta till din anläggning.
NODE2: Trådlös musikstreamer med inbyggd stereoförstärkare på 2 x 60 watt som på egen hand kan driva ett par hi-fi-högtalare av mycket hög kvalitet.
VAULT2: Trådlös musikspelare (som NODE2) med inbyggd CD-rippare och 2 TB hårddisk för lagring av musik.**
PULSE2/PULSE Mini: Trådlösa allt-i-ett-högtalare med en inbyggd högkvalitativ digital stereoförstärkare.
PULSE SOUNDBAR: TV-soundbar med enastående ljudkvalitet för den här kategorin, även utan subbas. Trådlös subbas (PULSE SUB) finns separat.

PULSE SOUNDBAR kan kan spela trådlös surround tillsammans med PULSE FLEX som trådlösa bakhögtalare. På det sättet kan du få en välspelande Bluesound surround-hemmbio med ett absolut minimum av kablar och högtalare!

Med VAULT2 i ditt Bluesound-system kan du rippa din CD-samling helt utan dator om du vill det. Bluesound kan också integreras med NAD:s exklusiva förförstärkare M12 från Masters Series, samt andra förstärkare/receivrar från NAD som kan byggas ut med en Bluesound-MDC-modul. Det här gör att du t.ex. kan välja en kompromisslös High End-lösning från NAD som huvudanläggning och samtidigt njuta av de audiofila Bluesound-kvaliteterna i alla sekundära rum.

Njut av all musik i världen – även i 24-bitars HD-kvalitet
Med Bluesound kan du trådlöst strömma all musik du har på PC, Mac, nätverkshårddiskar och USB-lagringsmedia samt lyssna på tusentals radiostationer på internet. Bluesound stödjer också streamingtjänsterna TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl. Därmed kan du få direkt tillgång till miljontals låtar, och om du väljer att prenumerera på TIDAL i hi-fi-kvalitet kan du strömma i full CD-kvalitet och få fullt utbyte av ditt Bluesound-system.*

Bluesound stödjer alla vanliga musik-filformat, inklusive MP3, WMA, AAC, FLAC m.fl. Du kan också spela högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

HD-streamingtjänster står för dörren, men du kan redan hämta högupplösta musikfiler i 24 bit via internet, t.ex. från amerikanska HDtracks. När du hämtat ner filerna kan du spela musik i äkta HD-kvalitet på Bluesound via antingen ditt nätverk eller direkt från ett USB-minne eller en USB-hårddisk, och du kan se fram emot en riktigt stor upplevelse – inte minst när du lyssnar på musik som du trodde att du redan kunde utan och innan.***

Bluesound-appen – suverän trådlös användarvänlighet
Bluesound har tagits fram för att styras trådlöst via wi-fi med hjälp av den kostnadsfria Bluesound-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik på ett väldigt användarvänligt sätt. Du kan också få en full överblick från PC/Mac via motsvarande Bluesound Desktop Controller.

Oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

Samtidigt kan du lekande lätt spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så du kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Trådlös hi-fi i hela ditt hem
Bluesound är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig Bluesound-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning. Du kan ha upp till två sådana grupper igång samtidigt och det här är en funktion som är användbar i många sammanhang.

Bluesound kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. Bluesound ger dig alla möjligheter – valet är helt upp till dig!

Snabb och enkel installation
Bluesound är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Om du väljer att koppla enheterna till ditt nätverk via kabel så handlar det praktiskt taget om plug-and-play, och den här lösningen är också den mest optimala rent ljudmässigt.**

Om du vill använda en eller flera Bluesound-enheter helt trådlöst är det inte svårare än med andra nätverksbaserade system, t.ex. AirPlay. Allt du behöver ha till hands är lösenordet till ditt trådlösa nätverk – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** VAULT2 ska anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken ut i systemet, särskilt vid uppspelning av musik i 24 bitar. Dock styr du fortfarande musiken helt trådlöst från din smartphone/surfplatta, precis som med andra Bluesound-komponenter.
*** Musik från ett USB-lagringsmedium ska spelas via den Bluesound-komponent som det är fysiskt anslutet till. Via grupperingsfunktionen kan dock musiken skickas till flera rum.

Specifikationer

 • Multiroom-musikstreamer/CD-rippare
 • Inbyggd hårddisk på 2 TB för lagring av musik
 • Inbyggd nätverksfunktion*
 • Bluetooth 4.0, inkl. aptX
 • Touch-panel på ovansidan för grundläggande funktioner (play/paus/volym m.m.)
 • IR-mottagare med inlärningsfunktion för användning tillsammans med TV
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, Deezer m.fl.**
 • Internetradio
 • Trådlös streaming av musik lagrad lokalt på smartphone eller surfplatta
 • Ljudformat: MQA, MP3, AAC, WMA (inkl. Lossless), OGG, FLAC, ALAC, WAV och AIFF
 • Ljudformat som det kan rippas i: FLAC, MP3 och WAV
 • 32 bit/192 kHz inbyggd DAC
 • Maximal upplösning: 24 bit/192 kHz
 • ARM Cortex A9 CPU 1 GHz-processor
 • Anslutningar: Digital ljudutgång (optisk, koaxial), digital/analog ljudingång (optisk/minijack kombinerat), IR-ingång, 12 V trigger-utgång, Ethernet, 2x USB A (externa USB-lagringsenheter)***, USB Mini (service), subbasutgång
 • Hörlursuttag med dedikerad förstärkare (stereo-minijack)
 • Inbyggt elektroniskt delningsfilter aktiveras vid anslutning av subbas (80 Hz)
 • Nätverk: Gigabit Ethernet
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows Vista, 7, 8, Mac OSX 7-10
 • Strömförbrukning i standby (offline/nätverk): 0,4/6,8 watt
 • Medföljande tillbehör: Ethernet-kabel, RCA-kabel, RCA/minijack-adapter, optisk/minijack-adapter
 • Mått: 22,0 x 9,0 x 19,2 cm (BxHxD)
 • Vikt: 1,8 kg
 • Färg: Vit, svart

* VAULT2 ska anslutas till ditt nätverk via kabel för att säkerställa en stabil musiksignal från hårddisken ut i systemet, särskilt vid uppspelning av musik i 24 bitar. Dock styr du fortfarande musiken helt trådlöst från din smartphone/surfplatta, precis som med andra Bluesound-komponenter.
** Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
*** USB-media ska vara FAT32-formaterade. VAULT2 driver även externa mobila USB-hårddiskar som saknar egen strömförsörjning.

Bluesound

Med Bluesound kan du äntligen streama RIKTIG Hi-Fi. Här får du suverän ljudkvalitet och läckra trådlösa möjligheter. Alla klarar av installationen, så du kan fritt välja den lösning som passar bäst för dina behov. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone eller surfplatta.

 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Spela din egen musik eller streamingtjänster
 • Enkel att installera och använda, kräver ingen dator
 • Trådlös kontroll från smartphone eller surfplatta
 • Stödjer avspelning av musik i 24 bitar

Läs mer om Bluesound

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här