Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
In-wall-högtalare

Bowers & Wilkins CWM7.3 S2

20 998:-st.
Vit

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Kompromisslös hifi kan också komma från en högtalare som är diskret inbyggd i väggen. En spännande lösning för både musik och hemmabio.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins CWM7.3 S2 – exklusiv trevägs in-wall-högtalare i kompromisslös hifi-kvalitet

  • Continuum FST-mellanregister och Aerofoil-baselement
  • Enastående ljud både i stereo och som frontkanaler i ett bra surroundsystem
  • Passar även i större vardagsrum
  • Vridbar mellanregister-/diskantmodul så att den kan användas som centerhögtalare
  • Integrerad backbox med extra reservoir-box

CWM7.3 S2 är en stor, kompromisslös och audiofil trevägshögtalare av in-wall-typ som kan tillfredsställa även mycket kräsna öron. Jämfört med den billigare CWM7.4 S2 så är den bestyckad med hela två solida 6-tums Aerofoil-baselement, och som kronan på verket får du dessutom B&W:s unika Continuum FST-mellanregister som ger en oöverträffad återgivning av röster och instrument.

CWM7.3 S2 är den största modellen i B&W:s High End-serie CI700 S2. Jämfört med den billigare serien CI600 har 700-modellerna ännu bättre element, ett exklusivt delningsfilter och (bortsett från CCM7.5 S2) integrerad backbox med Flowport. Det ger full kontroll över de djupa frekvenserna och musik och filmljud får en drastiskt förbättrad ljudkvalitet.

Både till musik och hemmabio

Oavsett om du lyssnar på musik eller filmljud kommer CWM7.3 S2 att ge dig prestanda och råstyrka som utan problem kan mäta sig med många traditionella högtalare i den exklusiva klassen. CWM7.3 S2 är ett givet val till din huvudanläggning där du vill ha ett så bra system som möjligt. Den kan antingen fungera i en stereoanläggning eller som frontsystem i din hemmabio. CWM7.3 S2 är också en suverän centerhögtalare, och om du vill använda den till det så kan mellanregister/diskantsektionen vridas 90 grader så att du får en korrekt spridning av ljudet.

Toppkvalitet betalar sig i längden

Om du vill ha inbyggnadsljud i toppkvalitet så är CWM7.3 S2 den ultimata lösningen, eventuellt kompletterad med de mindre vägg- eller takhögtalarna från CI700 S2-serien i sido-/bakkanaler och i andra rum. Och om du ändå ska lägga ner arbete på att planera och förverkliga en inbyggnadslösning, varför då inte se till att få ut mesta möjliga av det hela? Jämfört med den totala kostnaden för till exempel en ombyggnation så är merkostnaden för att välja högtalare i toppkvalitet en droppe i havet, och då kommer du att ha glädje av suveräna ljudupplevelser under många år framöver.

Obs! CWM7.3 S2 använder precis samma monteringshål som den tidigare versionen av CWM7.3. Du kan därför snabbt och problemfritt uppgradera till det hörbart bättre S2-ljudet om du vill.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Exklusiva Bowers & Wilkins-lösningar ger ljud i särklass

CWM7.3 S2 har en bestyckning som utklassar många traditionella högtalare. Flera av de tekniska lösningarna från B&W:s exklusiva 700-serie har överförts direkt till CI700-serien, och därför är det inte så konstigt att du får en riktigt särklassig ljudkvalitet trots att dina högtalare sitter dolda i väggar och tak.

Den riktiga stjärnan i CWM7.3 S2 är det ”kantlösa” FST-mellanregistret med membran i vävd Continuum. Den här lösningen utvecklades ursprungligen för den kompromisslösa 800-serien och säkerställer en kristallklar återgivning av röster och instrument.

De två baselementen på 6 tum använder samma ultralätta och otroligt styva Aerofoil-membran som du hittar i de stora trevägsmodellerna i 700-serien. Och den avancerade Carbon Dome-diskanten levererar en detaljrikedom och musikalitet som få konkurrenter kommer i närheten av.

Unik backbox-lösning för optimal ljudkvalitet

B&W har valt att konstruera CWM7.3 S2 efter basreflex-principen för att ljudkvaliteten ska bli helt optimal. Det här kräver ett kabinett, och CWM7.3 S2 har därför utrustats med en integrerad backbox. På så sätt elimineras det okontrollerade inflytande rummet bakom högtalaren kan ha, samtidigt som du kan dra nytta av B&W:s exklusiva Flowport-teknik i basporten.

Som en helt unik finess medföljer en extra ”reservoir-box” som utökar kabinettvolymen och på så sätt möjliggör en ännu djupare basåtergivning. Om det finns plats i väggen bör denna extra backbox absolut användas, och det är inte ens besvärligt – reservoir-boxen har nämligen en snillrik upphängningsanordning så att den kan föras in genom högtalarens utskärningshål. Den integrerade backboxen innebär samtidigt att du utan problem kan montera CWM7.3 S2 i vilken vägg som helst utan att behöva fundera över t.ex. föreskrifter kring brandsäkring.

Tillbehör till Bowers & Wilkins CWM7.3 S2

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)45-28.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)43-33.000 Hz
Känslighet90 dB

Rekommenderade produkter

CI 980
Effektförstärkare för installation
17 498:- / St.