Hopp til innhold

Trådlöst nytänkande
i stereo

Det finns trådlösa högtalare och så finns det trådlösa HÖGTALARE. För när plastlådor i en uppsjö av former och tekniker ställer upp med ynkligt monoljud så är det på tiden att DALI höjer ribban för kvaliteten i kategorin. Det gör de med en ny trådlös serie stereohögtalare som kommer att skaka om konkurrenterna – med OBERON C får världen trådlös överföring av HDMI-ljudet från din TV!

DALI kastade sig huvudstupa in i den trådlösa hifi-världen med CALLISTO C-serien och DALI SOUND HUB. Erfarenheterna från CALLISTO finputsades och resulterade i den kompromisslösa RUBICON C-serien. OBERON C är en vidareutveckling och anpassning av tekniken med element från CALLISTO C och RUBICON C. Och den är en studie i vad en inbyggd klass D-förstärkare kan prestera i ett hem!

Det är därför med stor entusiasm vi presenterar OBERON C-serien och nya DALI SOUND HUB COMPACT. Dessa två utgör ett trådlöst system som säkerställer det välkända DALI-ljudet i en helt ny prisklass.

Oberon 1 C
Kompakt
högtalar

OBERON 1 C och SOUNDHUB är ett unikt trådlöst kompakt högtalarsystem som kommer att ge dig riktigt stora musikupplevelser som ger dig samma gåshud som när du lyssnar på en traditionell hifi-anläggning, men utan att du behöver se en anläggning med tjocka högtalarkablar i vardagsrummet.
Läs mer om Oberon 1 C

OBERON C-serien består av tre nya högtalare

Lägg märke till att tillägget av DALIs trådlösa sortiment ger möjlighet till trådlösa ON WALL-högtalare. Därutöver kommer nya DALI SOUND HUB COMPACT med inbyggd HDMI-anslutning. DALI är de enda på marknaden som har integrerat HDMI i den trådlösa lösningen, vilket betyder oöverträffad kvalitet på trådlöst TV-ljud som inte erbjuds av andra i prisklassen! Ljudmässigt får du alltså en markant uppgradering jämfört med en soundbar-högtalare.

Det är helt logiskt att OBERON C blev nästa steg i raden av aktiva högtalare från DALI, för OBERON-serien har sedan sin lansering varit omåttligt populär både vad gäller ljud och design.

Alla OBERON C-högtalare har designats från grunden och tekniken är klassisk DALI – vald särskilt för att minimera ljudförluster och ge dig maximal ljudkvalitet för pengarna. Med tekniker hämtade från DALIs bästa högtalare i EPICON-serien ger OBERON C en inblick och transparens i ljudspåret till en grad som du normalt sett bara hittar i mycket dyrare modeller.

Du kommer att uppleva musik och film på ett sätt som ligger mycket närmare det ljuddesignern hade tänkt sig – utan färgning eller maskering av finare detaljer.
Du kommer att uppleva att ljudet fyller hela rummet med en fantastisk bredd och ett otroligt djup, även vid en mycket låg lyssningsnivå.

Aktiv slår passiv

Om vi pratar prestanda och användarvänlighet så tar DALI OBERON-serien detta till nya höjder genom att göra dem aktiva. Utöver att vara en förutsättning för trådlösa högtalare så ger en äkta aktiv högtalare en rad fördelar jämfört med en traditionell passiv högtalare:

  • Full kontroll över hela ljudkedjan. DALI OBERON C är en komplett lösning där DALI har gjort alla de svåra val som krävs för att optimera konfigureringen mellan förstärkare och högtalare
  • Det finns en dedikerad förstärkarkanal för varje högtalarelement – därmed har varje frekvensområde optimerats i förhållande till högtalarens prestanda och ljudbild
  • Matchning av förstärkare och högtalarelement uppnås när den integrerade förstärkaren utvecklats särskilt för elementen
  • Digitala filter (DSP) och limiters – genom skräddarsydda anpassningar av systemet får DALI ut det bästa av varje enskild komponent, vilket bidrar till att uppnå ett fantastiskt hifi-ljud.

Oberon 7 C
Golvhögtalar

OBERON 7 C har gott om råstyrka och dynamik för att kunna fylla även ett stort vardagsrum med musik eller filmljud i superfin kvalitet, även utan draghjälp av en subbas.
Läs mer om Oberon 7 C
Du kan också anordna galna fester utan att behöva oroa dig för sprängda högtalarelement, för alla komponenter i OBERON C är specialanpassade – så det är fritt fram för gästerna att skruva upp!

Tidlös design och hög byggkvalitet

Alla modeller i OBERON-serien har en tidlös och minimalistisk design som passar perfekt in i vardagsrummet oavsett vilken inredningsstil du har. Alla modeller finns i svart ask, matt vit, mörk valnöt eller ljus ek. Frontskyddet i svart eller grått är gjort av ett kraftigt vävt material som bidrar till den estetiska känslan.
Kabinetten på OBERON C är konstruerade i kraftig och resonansdöd MDF. De tillverkas med en yta i laminat som vida överträffar den kvalitet man normalt sett hittar i den här prisklassen: Inga synliga övergångar eller fula fogar. Finishen håller som alltid toppklass och den råa texturen på DALIs träfinish gör att du gärna låter fingrarna glida över den.
Kort sagt: OBERON C framstår som en helgjuten, snygg och välspelande högtalare.

Wide Dispersion – fylligt ljud för alla i vardagsrummet

DALI gör det lätt att integrera dina högtalare i varje rum. Alla material och all geometri har valts för att uppnå en bred spridning av ljudet i rummet. Syftet är att ge en ytterst sammanhängande ljudbild även när man inte sitter centrerad mitt mellan högtalarna. DALIs metod för att öka storleken på sweet spot med optimalt ljud anpassar sig för den aktiva användaren – man sitter ju sällan perfekt mellan högtalarna när man umgås och lyssnar på musik eller när hela familjen ska kolla film eller se på TV tillsammans.

Oberon
On-Wall C

OBERON ON-WALL C och SOUNDHUB är ett unikt trådlöst kompakt högtalarsystem i elegant och kompakt platt design som passar perfekt för väggmontering, vanligtvis vid sidan om din TV. Här kan du njuta av både musik och TV-ljud i strålande hifi-kvalitet utan att du behöver ha en hel anläggning med tillhörande kablar i ditt vardagsrum.
Läs om Oberon On-Wall C

Low Loss-teknik ger dig större realism

En av DALIs mest påkostade designprinciper är deras Low Loss-design. Low Loss betyder att man i högtalarens design aktivt har valt att göra så mycket som över huvud taget är möjligt för att minimera de mekaniska ljudförlusterna. Förluster i en högtalare innebär att man tar bort information från den ursprungliga signalen och maskerar och lägger en filt över alla detaljer i ljudspåret. Därmed får lyssnaren inte hela effekten av TV, film eller musik.

Att designa högtalare med få förluster ger lyssnaren en realistisk upplevelse av ljudspåret och en känsla av att det som kommer ut ur högtalarna låter som originalinspelningarna – med både detaljer, timing, sammanhang och realism. Den låga förvrängningen förbättrar alla detaljer, som dialog i filmer eller debattprogram, som blir tydligare och lättare att uppfatta. Hela ljudbilden upplevs som mer behaglig för dina öron över tid och ger större njutning.

En annan fördel med DALIs Low Loss-design är att högtalarna inte ändrar karaktär vid låga nivåer. Många högtalare har en tendens att förlora detaljer och låta instängda vid låg volym, men på en DALI OBERON C-högtalare får du samma detaljrikedom och fyllighet i ljudet även vid väldigt låg ljudnivå.

SMC – banbrytande High End-teknik

En av de största fördelarna med DALI-högtalare, och som bidrar till att de presterar långt över sin prisklass, är deras revolutionerande och patentsökta Linear Drive SMC-magnetsystem. Det användes ursprungligen i toppserien DALI EPICON och fick senare en ny design för RUBICON och OPTICON. Det finns idag i flera olika DALI-produkter.

SMC är ett material som används i DALIs högtalarelement för att byta ut kritiska järndelar i magnetsystemet. Järn har en negativ inverkan på elementens fria rörlighet, vilket orsakar förvrängning av ljudet. Genom att använda SMC i de kritiska områdena av magnetsystemet lyckas DALI reducera mekaniska förluster – utan att ändra de magnetiska egenskaperna. Det här reducerar drastiskt förvrängningen i högtalarna och ger en klarare och mer ofärgad ljudåtergivning.