Hopp til innhold
In-wall-högtalare

Bowers & Wilkins CWM7.5 S2

4 149:-
Nypris 8 298:-Spara 4 149:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Uppsala
Stora hifi-upplevelser kan också komma från en högtalare som är diskret inbyggd i väggen. En spännande lösning för både musik och hemmabio.

Läs mer:

Beskrivning

B&W CWM7.5 S2 – tvåvägs in-wall-högtalare för kräsna användare

  • Övertygande hifi-ljudkvalitet från nästintill osynliga högtalare i väggen
  • Både för stereo och hemmabio
  • Bas/mellanregister i Continuum samt Carbon Dome-diskant
  • Integrerad backbox med extra reservoir-box
  • Kan eftermonteras i en existerande vägg.

CWM7.5 S2 är en exklusiv tvåvägs in-wall-högtalare som kan tillfredsställa även mycket kräsna öron. Om du vill ha inbyggnadsljud i toppkvalitet utan att spräcka budgeten helt så är CWM7.5 S2 en förträfflig lösning. Den levererar ett stereoljud helt i nivå med ett par bra kompakthögtalare och passar också perfekt som sido-/bakhögtalare i ett hemmabiosystem baserat på t.ex. CWM7.3 eller CWM7.4 i frontkanalerna.

CWM7.5 S2 är den minsta modellen i B&W:s High End-serie CI700. Jämfört med den billigare serien CI600 har 700-modellerna ännu bättre element, ett exklusivt delningsfilter och (bortsett från CWM7.4 S2) integrerad backbox med Flowport. Det ger full kontroll över de djupa frekvenserna och musik och filmljud får en drastiskt förbättrad ljudkvalitet.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Exklusiva Bowers & Wilkins-lösningar ger ljud i särklass

CWM7.5 S2 har en bestyckning som utklassar många traditionella högtalare. Flera av de tekniska lösningarna från B&W:s exklusiva 700-serie har överförts direkt till CI700-serien, och därför är det inte så konstigt att du får en riktigt särklassig ljudkvalitet trots att dina högtalare sitter dolda i väggar och tak.

Den avancerade Carbon Dome-diskanten levererar till exempel en detaljrikedom och musikalitet som få konkurrenter kommer i närheten av. Och 5-tums bas/mellanregister-elementet i Continuum håller jämna steg med en otroligt klar och musikalisk återgivning av röster och instrument. På det hela taget räcker det gott för att fylla ett vanligt vardagsrum med ljud i övertygande hifi-kvalitet.

Unik backbox-lösning för optimal ljudkvalitet

B&W har valt att konstruera CWM7.5 S2 efter basreflex-principen för att ljudkvaliteten ska bli helt optimal. Det här kräver ett kabinett, och CWM7.5 S2 har därför utrustats med en integrerad backbox. På så sätt elimineras det okontrollerade inflytande rummet bakom högtalaren kan ha, samtidigt som du kan dra nytta av B&W:s exklusiva Flowport-teknik i basporten.

Som en helt unik finess medföljer en extra ”reservoir-box” som utökar kabinettvolymen och på så sätt möjliggör en ännu djupare basåtergivning. Om det finns plats i väggen bör denna extra backbox absolut användas, och det är inte ens besvärligt – reservoir-boxen har nämligen en snillrik upphängningsanordning så att den kan föras in genom högtalarens utskärningshål. Den integrerade backboxen innebär samtidigt att du utan problem kan montera CWM7.5 S2 i vilken vägg som helst utan att behöva fundera över t.ex. föreskrifter kring brandsäkring.

OBS: Om du monterar inbyggda högtalare i ytterväggen eller i taket och därmed bryter igenom en ångspärr, använd en separat backbox. I andra väggar och tak kan det vara en fördel i vissa fall, men i andra fall får du bättre ljud utan en backbox. Fråga i din HiFi Klubben-butik.


Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)45-28.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)43-33.000 Hz
Känslighet86 dB