Hopp til innhold
2 298:-st.
Förr 3 198:-Spara 900:-
Army Green

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Här får du trådlös ljudkvalitet som får dig att vilja lyssna igenom all musik på nytt. En äkta hifi-produkt med extrema 60 timmars batteritid.

Läs mer:

Beskrivning

DALI IO-4 – trådlösa over-ear-hörlurar med enastående hifi-ljud, Bluetooth, hög komfort och läcker finish

 • Enastående ljudkvalitet
 • Extremt lång batteritid (upp till 60 timmar)
 • Exklusiv, bekväm och solid design
 • Bluetooth av hög kvalitet, inkl. AAC och aptX HD
 • Kan även spela via kabel (både USB och minijack)

DALI IO-4 är exklusiva och bekväma hifi-over-ear-hörlurar med helt suverän ljudkvalitet för att vara den här prisklassen. De har tagits fram helt från grunden av den danska högtalarspecialisten DALI och därför är det också helt naturligt att de inbyggda elementen är konstruerade som riktiga högtalarelement, men i miniformat.

Med IO-4 får du en bärbar musikupplevelse som du tidigare bara kunde uppnå med en kabel hemma vid anläggningen. Ljudet är imponerande tredimensionellt, fullmatat med detaljer och en känsla av att du befinner dig i ett riktigt lyssningsrum med riktiga högtalare. Det här är något helt annat än de flesta andra hörlurar som bara spelar ’inne i huvudet’ och lägger till en konstgjord basförstärkning som mer eller mindre får allting att låta likadant.

IO-4 har en sluten konstruktion med mjuka, omslutande öronkuddar i memoryskum och mjukt konstläder som verkligen dämpar störande ljud från omgivningen. Användningen går lekande lätt med en stor multifunktionsplatta och lättillgängliga knappar på ena öronkåpan, samtidigt som Clear Voice Capture (CVC) ser till att du även kan prata i telefon med imponerande klart ljud.

60 timmars batteritid för stora musikupplevelser i flera dagar

Batteritiden på IO-4 är på upp till imponerande 60 timmar, och automatisk standby ser till att hörlurarna inte ligger och töms om du skulle glömma att stänga av dem. Om batterierna ändå skulle ta slut kan du fortfarande lyssna i hög kvalitet via minijack-kabeln som medföljer, precis som med vanliga passiva hörlurar. Tack vare att lurarna är otroligt sköna att bära kan du lugnt göra plats för många lyssningstimmar i kalendern. Med de här kommer du nämligen att vilja lyssna igenom all din favoritmusik från början till slut på nytt!

DALI IO-4 finns i svart (Iron Black), vitt (Chalk White) grön (Army Green) eller brun/vitt (Caramel White). Tygpåse medföljer, specialdesignat transportetui med DALI-logga kan köpas som extra tillbehör.

Optimalt hifi-ljud under alla förhållanden – med eller utan ström

Bluetooth-funktionen på IO-4 stödjer aptX, aptX HD och Apple AAC, vilket innebär att du kan uppnå dagens bästa Bluetooth-ljudkvalitet, oavsett vilken telefon eller trådlös musikspelare du använder. Om du vill spara batterikraft kan du använda minijack-kabeln som medföljer och fortfarande njuta av kvaliteterna i den inbyggda förstärkaren.

Om du får slut på ström kan IO-4 fortfarande spela musik i övertygande hifi-kvalitet via kabel precis som traditionella passiva hörlurar som är gjorda för att användas hemma vid anläggningen. Ett bevis på att den grundläggande konstruktionen och komponentkvaliteten är av mycket hög klass. Jämför bara med konkurrenterna, där de flesta får ett tunt pappljud – eller blir helt tysta – om du tar ifrån dem strömmen.

Du kan även koppla IO-4 till datorn via den medföljande USB-kabeln och njuta av okomprimerat digitalt ljud i full CD-kvalitet. Det här är en läcker detalj som kan göra din tågresa eller arbetstiden på kontoret till en oas av välljud med audiofila kvaliteter. Här kramar du fram de sista dropparna hifi-kvalitet ur IO-4 utan att behöva investera i en separat D/A-omvandlare som med många andra hörlurar. En del Android-telefoner kan också spela direkt till IO-4 via USB – kom gärna förbi butiken och testa.

Byggda som en högtalare – låter som en högtalare

De exklusiva Free Edge-elementen på hela 50 mm är konstruerade med pappmembran, kantupphängning som konstruerats enligt Low-loss-principen och ett magnetsystem med optimerad talspole, precis som DALIs högtalare i full storlek. På samma sätt har den bakre kammaren i kåporna dämpats med filt Efter konstens alla regler, medan dämpare i gummi och avancerad stagning dämpar eventuella ljudförsämrande vibrationer i kammaren.

DALI har hela vägen fokuserat på att göra den passiva konstruktionen så optimal som det över huvud taget varit möjligt att göra den, och bara använda digital signalbehandling (DSP) för den sista finjusteringen av ljudet. Detta till skillnad från många andra tillverkare som använder billiga komponenter och använder DSP:n för att försöka rätta till bristerna hos dessa i efterhand. Även om specifikationerna kanske påminner om varandra på pappret så behöver du inte lyssna i många sekunder innan du inser att IO-4 har en mycket större ”motor” och spelar med ett överflöd av musikalitet som få konkurrenter ens kommer i närheten av.

Öronkåporna på IO-4 fungerar i praktiken som riktiga högtalaren, men i miniformat. Eftersom ”kabinetten” är så väl dämpade och genomtänkta får du en öppen och luftig klang, precis som från en open-back-modell, samtidigt som den slutna konstruktionen effektivt isolerar dig från störande ljud utan att du samtidigt får nackdelarna. Här behöver du bara njuta av musiken hur högt eller lågt du vill – med dessa störs varken du eller omgivningen av oönskade ljud.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående hifi-ljudkvalitet både via Bluetooth, USB och minijack/passiv
 • Extremt lång batteritid (upp till 60 timmar med Bluetooth aktiverat).
 • Solid och skön design
 • Användarvänliga knappar på höger öronkåpa
 • Bluetooth 5.0 med AAC/aptX HD
 • Kan spela direkt från dator i optimal digital kvalitet via USB
 • Samtal i hög kvalitet med CVC (Clear Voice Capture)
 • Enkla att aktivera via din personliga röststyrningsassistent (Google Assistant, Apple Siri m.fl.)
 • Stängs av automatiskt
 • Vridbara öronkåpor underlättar transport
 • Finns i flera färger

Begränsningar

 • Ingen noise cancelling (ANC)
 • Ingen dedikerad app för personliga användarinställningar
 • Ingen smart start/stopp av musiken
 • Ej helt hopfällbara

Videos om DALI IO-4

Tillbehör till DALI IO-4

Tekniska specifikationer

HörslurstypOver-ear
Aktiv brusreduceringNej
Frekvensomfång10-20.000 Hz
MikrofonJa
Akustisk konstruktionSluten
Impedans, passiv25 ohm
Bluetooth versionJa - 5 ( aptX, aptX HD )
Avspelning via USBJa

Recensioner


4.9
27 recensioner
5
23
4
4
3
0
2
0
1
0

Rekommenderade produkter