Hopp til innhold

Vi har träffat legenden för at prata om hans musikkarriär

HIFI SCENEN TALKS
JEAN-MICHEL JARRE

Möt legenden Jean-Michel Jarre i Hi-Fi Scenens exklusiva intervju, där han berättar om hur han arbetar i studion och hur han under sin 40 år långa musikkarriär har kunnat behålla sin fascination för ljud.

Jarres kommande album, 'Electronica 1: The Time Machine', består av 16 unika samarbeten med en rad välrenommerade musiker, där vi hittar namn som M83, Little Boots, Tangerine Dream, Gesaffelstein och 3D från Massive Attack.

Jag har velat berätta den här historien under en tid nu – den elektroniska musikens historia utifrån mitt eget perspektiv och mina egna erfarenheter, från den gången då jag började fram till idag.

"Därför ville jag samarbeta med artister som direkt eller indirekt är knutna till den scen jag har gjort musik för under de senaste fyra decennierna. Jag ville samarbeta med folk som jag beundrar för deras enastående bidrag till vår genre, som är en källa till inspiration för mig, samtidigt som de har ett ljud som man känner igen på ett ögonblick. I början hade jag ingen aning om hur det här projektet skulle utvecklas. Men jag var glad över att alla tackade ja till min inbjudan", berätter Jean-Michel Jarre.