HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Hi-Fi Scenen på Way Out West

Hi-Fi Klubben bjuder in festivalbesökare på Way Out West för en djuplyssning och intervjusessioner på festivalens WOW Talks Stage med Vita Bergen + DNKL och Lonely Dear. Få reda på historierna bakom osläppta låtar när artisterna intar scenen och bjuder in publiken till skapandet av deras musik. Eventet med Loney Dear bjuder dessutom på en exklusiv förhandslyssning av hans kommande album.

Vi fångade upp artisterna för ett par snabba frågor om deras förväntningar inför årets Way Out West:

VITA BERGEN

1. Vilka är ni mest sugna på att uppleva under årets WOW

Tror inte det har varit så här många artister jag vill se någonsin och då har jag varit här typ varje år sedan det startade. Sjukt tung line-up. Några är Pixies, Conor Oberst, Lana del Rey, Fireside, (mest för att Per Nordmark spelar så fruktansvärt bra trummor), Åska-Saga (DJ) i dungen, Anders Ygeman (WOW-talks) m.fl.

2. Vad är det mest karaktäristiska med ert ljud?

Jag tror det finns ett glimmer//skimmer i stort sett alla våra låtar. Även om det saknas i instrumenteringen/produktionsmässigt så skall alltid känslan av att det finns vara där. Drapera melodierna. Förutom det jobbar jag väldigt mycket med lager på lager, att bygga tills det brister, utan att tänka att det måste vara på ett visst sätt. Vissa låtar som jag producerar landar på över 150 spår. Vissa mixare blir lite upprörda.

3. Varför skall publiken uppleva er och er musik på Hi-Fi Scenen @WOW 2017?

Om man är intresserad av själva processen att skapa en låt från grunden, hur det går till när man hittar/lägger byggstenarna (processen när man inser vad egentligen låten gjord av) och gör det till en helhet som blir till en egen individ som i slutändan lever sitt eget liv kreativt. Och vad händer sedan i ett remix-sammanhang när man återigen plockar isär låten som blivit ett komplett verk som inte skall röras mera i beståndsdelar som man kanske värderar annorlunda och modifierar, limmar ihop och bygger ihop till något helt nytt? Det är så jävla spännande! Men också skräckinjagande.

Dessutom premiärar vi bl.a. studioversionen av den låt vi får mest önskad på våra livespelningar. Spelar typ ingen roll om vi är i Barcelona, Hamburg eller Karlstad. Och nu är det dags att lufta den för första gången!! Kanske blir platt fall? Spänt.

 

DNKL

1. Vilka är ni mest sugna på att uppleva under årets WOW

Anna Of the North - Vi delar skivbolag och hon är grym!

MØ - Hon fick betala taxin till Spybar.

Fatima Yamaha - För att han har gjort dem bästa tracksen att leva till.

2. Vad är det mest karaktäristiska med ert ljud?
Vi har alltid strävat efter mystik och mörker när vi jobbar med en låt oavsett om det handlar om produktion, text eller melodi. Det var så vi började och så har det fortsatt. Vi försöker alltid utveckla vårt uttryck men har alltid vetat vilka farvatten vi trivs att segla i.

3. Varför skall publiken uppleva er och er musik på Hi-Fi Scenen @WOW 2017?

Vi kommer spela vår remix av Vite Bergens “Under The Sun” och sedan massa osläppt, spännande material och besvara följande frågor: Vad hände i huvudet på börsmäklarna 2008? Varför klev Miss Li upp på pianot? Hur förvaltar man material från en annan artist? Vad är en dogmaproduktion?

 

LONEY DEAR

1. Vilken artist är du mest sugen på att uppleva under årets WOW?

Perfume Genius och Vince Staples ser jag mest fram mot. Såklart Lana och Frank. Vi ska avsluta Malmösommarens konserter i Pildammsparken så missar nog några av dem.

2. Vad är det mest karaktäristiska ved ditt ljud?

Försöker att inte ha för mycket diskant men det går inte så bra. Försöker att ha inte så många ljud. Försöker ha ganska stark bas men det går inte så bra.

3. Varför skall publiken uppleva dig och din nya musik på Hi-Fi Scenen @ WOW 2017?

Vet inte. Jag tror nog inte folk är så dödligt nyfikna på skivan, men den är rätt bra. Några säger att det är den bästa hittills. Jag har börjat skriva texter, men kommer nog märkas ännu mer på nästa skiva #8.

 

Hi-Fi Scenen med Vita Bergen + DNKL
Fredag 11e Augusti
KL 15:45 – 16:30
Värd: Emerentia Leifsdotter Lund

Hi-Fi Scenen med Loney Dear
Lördag 12e Augusti
KL 13:45 – 14:30
Värd: Kajsa Haidl

Båda eventen tar plats på WOW Talks Stage / Höjden @ Way Out West 2017

Festivalbiljett erfordras för att ta del av det roliga