HiFi Klubben

Gå till innehåll

Sony KD-55A1 OLED-TV

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sony KD-55A1 OLED-TV

55-tums 4K OLED-TV i High End-klass med helt enastående bildkvalitet och unik design där hela skärmen fungerar som en enda stor högtalare. En magnifik TV som kommer att ge dig filmupplevelser i särklass – och en försmak på framtidens möjligheter!

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Sony KD-55A1 – 55-tums 4K OLED-TV i High End-klass med unik design, unik bildkvalitet och unikt integrerat högtalarsystem

 • Triluminos OLED-panel med 4K X1 Extreme-bildbehandling
 • Integrerad Acoustic Surface-ljudsystem
 • Unik och exklusiv design
 • 4K/UHD-upplösning med HDR och X-Tended Dynamic Range PRO
 • Inspelningsfunktion via USB, samt dubbla TV-mottagare

KD-55A1 är en exklusiv 4K OLED-TV i High End-klass med helt enastående bildkvalitet. Här har Sony tagit en förstklassig bildpanel från marknadens ledande OLED-tillverkare LG och kombinerat den med sin egen fantastiska 4K X1 Extreme-bildprocessor. Du får knivskarpa detaljer, kristallklara färger och kolsvart svärta. Bättre kan det nästan inte bli med dagens teknik.

Härutöver får du en helt unik och otroligt exklusiv design som ger dig intrycket av att skärmen nästan svävar utan fot ovanför TV-möbeln. Det helt nyutvecklade Acoustic Surface-ljudsystemet är monterat i en smal panel på skärmens baksida och gör via fyra "Actuator"-enheter hela skärmen till en högtalare – i stereo! De djupare tonerna ombesörjs av en extra bashögtalare som är inbyggd i det integrerade stativet.

Helhetsintrycket är inget annat än spektakulärt, och du har garanterat aldrig sett eller hört en TV som denna tidigare.

Exklusiv och avancerad bildbehandling
KD-55A1 stödjer HDR-standarden som med äkta HDR-material kan frigöra den digitala bildteknikens fulla potential. Det speciella med den här modellen är Sonys exklusiva Super Bit Mapping 4K HDR-teknik som i mångt och mycket kan återskapa den fantastiska dynamik och kontrast som finns i äkta HDR-material. Det blir inte riktigt samma sak, men ger fortfarande ett spektakulärt lyft jämfört med konkurrenterna.

Den nya avancerade 4K X1 Extreme-processorn ser till att även bildkällor som inte är UHD skalas upp och får optimal behandling så att de kan presenteras på skärmen i fantastisk kvalitet. Du kommer att bli överraskad över hur mycket extra kvalitet man kan krama ur t.ex. en vanlig Blu-ray- eller DVD-film på det här sättet.

Android TV och Chromecast built-in ger dig en hel rad nya spännande Smart TV-funktioner, och med dubbla TV-mottagare och paus-/inspelningsfunktion via USB bestämmer du själv när du vill se dina favoritprogram.

Obs! Det särskilda, integrerade Acoustic Surface-högtalarsystemet klarar vardagsprogram som nyheter och liknande. Hi-Fi Klubben rekommenderar dock fortfarande att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning. Då kan ljudet leva upp till den snygga ljudkvaliteten när du till exempel ser på film.

Beskrivning

OLED – framtidens TV?
OLED är ett väldigt spännande bud på vad som kan bli framtidens TV-teknik. I en OLED-skärm finns ingen bakgrundsbelysning bakom panelen som på de konkurrerande LED/QLED-skärmarna. I OLED är det de enskilda bildpunkterna (pixlarna) som sänder ut ljus, och därmed kan du kombinera flera av fördelarna hos LED och de nu utdöda plasma-TV-apparaterna: supertunn design, låg energiförbrukning, perfekt svärta och ultrasnabb svarstid.

Till skillnad från LED/QLED-TV kan OLED återge ren svärta eftersom du här bara ska släcka rätt pixlar för att få kolsvart. Betraktningsvinkeln är också väldigt bred, så alla i vardagsrummet får fin bild att titta på utan att behöva sitta rakt framför skärmen.

OLED har inte riktigt lika hög ljusstyrka som de bästa LED/QLED-skärmarna, och gör sig därför bäst i rum där ljuset kan kontrolleras någorlunda. Det bör du ta med i beräkningen om du har ett väldigt ljust vardagsrum. Du är alltid välkommen att be Hi-Fi Klubben om råd om du inte är säker på om den ena eller andra TV-typen passar bäst för ditt behov.

HDR – närmare verkligheten än någonsin
HDR – High Dynamic Range – är bildstandarden som frigör hela potentialen i din UHD-TV. Äkta HDR-material – dvs. HDR hela vägen från originalinspelning till återgivningen på din TV-skärm – ger dig en mycket mer verklighetstrogen bild som kan återge scener med kraftigt dagsljus och djupa skuggor samtidigt, och det med full detaljrikedom, ljustäthet och kontrast över hela bilden.

När du tittar på nattscener från storstan eller solnedgångar återgivna i HDR kommer kommer du verkligen att få fullt utbyte av bilden – det här är den digitala teknikens slutgiltiga knockout på den traditionella filmrullen!

HDR ger dig inte högre upplösning (fler pixlar) jämfört med UHD/4K, men tar din upplevelse och din TV till en helt ny nivå. UHD Blu-ray film med HDR finns sedan länge på marknaden, och streamingtjänster som till exempel Netflix kan också erbjuda UHD-titlar med HDR. Nu kan du se fram emot att få uppleva hur bra din UHD-TV egentligen är!

Android TV med Chromecast built-in – en oändlig värld av streaming
Chromecast är en genial funktion som följer med Android Smart TV-plattformen. Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta strömma ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediespelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Det riktigt smarta är särskilt det att appen inte ens behöver vara inbyggd i TV:n. Så länge Chromecast stöds av din mobila enhet kan du använda funktionen. Det ger dig betydligt fler möjligheter än du får i andra Smart TV-plattformar. Du kan också spegla Google Chrome-fönster trådlöst från Mac/PC på TV:n.

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediespelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Om du vill använda den här tv:n måste du godkänna Googles användarvillkor och sekretesspolicy. Gå till
https://www.google.com/intl/sv/policies/terms/ https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/

Se världens bästa filmer och serier med streaming
På samma sätt som Spotify och TIDAL har revolutionerat hur vi lyssnar på musik kan du som KD-55A1-ägare se fram emot att få tillgång till video-streaming från tjänster som Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder film och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet. En bra bredbandsuppkoppling ger dig redan nu möjlighet att strömma ett snabbt växande urval av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Photo Share – dela bilder med familj och vänner på ett helt nytt sätt
Med Sonys smarta Photo Share-app blir det både roligare och enklare än någonsin att titta på de bilder du och familjen har liggandes på era smartphones eller surfplattor. Ni går bara in i appen på TV:n och klickar in er på TV:ns eget nätverk. Sedan kan ni direkt skicka över och visa utvalda foton på skärmen – och hämta ner varandras mästerverk i full upplösning!

Photo Share är ett helt nytt sätt att dela foton på, och du kommer att ha mycket roligt med att sitta och dela upplevelser tillsammans med andra. Det fungerar med nästan alla smartphones/surfplattor, och du slipper besväret med att skriva in lösenord för att logga in på ett wifi-nätverk. Det här är en väldigt användbar funktion som skiljer Sony från konkurrenterna.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig
Med KD-55A1 kan du spela in TV-program om du vill se dem senare. Det enda du behöver göra är att investera i en USB-hårddisk, och dessa hittar man idag i vettiga storlekar för några få hundralappar. När du väl har anslutit och formaterat den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på KD-55A1 är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit
KD-55A1 har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och ännu en fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet.

Specifikationer

 • Kategori : 4K/OLED-TV med HDR
 • Komposit : 1
 • S-video : Nej
 • Komponent : Nej
 • HDMI : 4, v.2.0 (med Audio Return Channel)
 • Fäste : VESA 400 x 200 (extrautrustning)
 • Skärmstorlek : 55
 • Upplösning : 3840 x 2160 (4K, 16:9 widescreen)
 • DVB-T : Ja (MPEG-2/MPEG-4/DVB-T2) (x2)
 • DVB-C : Ja (MPEG-2/MPEG-4) (x2)
 • DVB-S : Ja, DVB-S/S2(Canal Digital) (x2)
 • Energiförbrukning, standby : 0,5 watt
 • Scart/RGB : Nej
 • VGA : PC in endast via HDMI
 • Färg : Svart (metall)
 • Mått : 122,8 x 71,1 x 8,6 (0,8) cm (utan bordsstativ) (BxHxD)
 • Vikt : 25,0 kg (utan bordsstativ)
 • Triluminos 4K OLED-panel
 • Integrerat Acoustic Surface-högtalarsystem (4 x Actuator-enheter, 1 x subbas)
 • 4K HDR Processor X1 Extreme
 • Super Bit Mapping 4K HDR
 • Plug-and-play
 • Svenska menyer
 • Android TV med Chromecast built-in
 • Screen Mirroring (Miracast)
 • Dubbla inbyggda TV-mottagare (DVB-T2/C/S2)
 • Common Interface (CI+-plats, 1.3)*
 • Boxer-godkänd
 • Inspelningsfunktion via USB
 • Inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi, 2,5/5 GHz, a/b/g/n/ac)
 • Ethernet-anslutning
 • EPG (elektronisk programguide, 8 dagar)
 • HDMI-CEC
 • X1-processor
 • 4K X-Reality PRO-bildbehandling
 • 24p True Cinema
 • Optisk digital ljudutgång
 • Hörlursuttag och subbasutgång på sidan
 • 3 x USB 2.0-portar
 • Analog ljudingång
 • Timer med av/på-funktion
 • Fjärrkontroll med Voice Control medföljer (RMF-TX201E)
 • Integrerat bordsstativ
 • Energiförbrukning (normal): 135 watt
 • Mått (inkl. bordsstativ): 122,8 x 71,0 x 33,9 cm (BxHxD)
 • Vikt (inkl. bordsstativ): 28,8 kg
 • Mått, kartong: 136,4 x 87,2 x 19,6 cm

* KD-55A1 har bara en CI-plats för kortläsare, så du kan inte titta på två krypterade sändningar samtidigt.

Om du vill använda den här tv:n måste du godkänna Googles användarvillkor och sekretesspolicy. Gå till
https://www.google.com/intl/sv/policies/terms/ https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här