Gå till innehåll

AudioQuest DragonFly Red D/A-omvandlare

{{product.ribbonText}}

DragonFly Red är en ultrakompakt, mobil D/A-omvandlare som via USB ger dig kristallklart digitalt hifi-ljud från både din smartphone och din bärbara dator. Koppla in dina hörlurar – du tror knappt dina öron när du hör ljudet!

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights AudioQuest DragonFly Red – mobil D/A-omvandlare med kristallklart digitalt ljud både till dator och smartphone/surfplatta

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Högkvalitativ hörlursförstärkare för även tungdrivna audiofila modeller
 • 64-bitars digital volymkontroll för extra hög ljudkvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta 24-bitars musikformat

DragonFly Red är en genial mobil D/A-omvandlare (DAC) som kan ta ljudet från din smartphone eller PC/Mac till nya höjder med ett par bra hörlurar. Trots att den inte är större än ett vanligt USB-minne är DragonFly Red fullmatad till bristningsgränsen med avancerad digital teknik. Och den levererar en ljudkvalitet som garanterat kommer att göra den till dina lurars bästa vän oavsett om du lyssnar hemma eller ute på stan.

Jämfört med den mer ekonomiska Black-versionen är DragonFly Red utrustad med en avancerad 64-bitars digital volymkontroll som säkerställer en suveränt klar och brusfri återgivning. Den maximala uteffekten är nästan dubbelt så hög som på Black, vilket gynnar dynamiken ofantligt, samtidigt som det här gör att du kan använda även tungdrivna High End-hörlurar.

Obs: Tänk på att DragonFly Red ska anslutas till din smartphone/surfplatta via en USB-kabel som du köper separat. För Android (4.1 eller nyare) ska du använda en Micro USB-till-hona-USB-A-kabel som stödjer OTG (on-the-go). Din smartphone/surfplatta ska också stödja OTG. Apple iOS-användare ska använda en Apple Lightning-adapterkabel (MD821AM) i originalutförande. Andra kabeltyper eller kablar som inte är originalkablar kommer inte att fungera till iOS.

Obs(2): En del Android-produkter saknar fortfarande drivrutiner som tillåter DragonFly Red att fungera tillsammans med deras smartphone/sufplatta. Om du vill vara helt säker på att DragonFly Red fungerar tillsammans med din Android-smartphone/sufplatta rekommenderar vi att prova kombinationen i vår butik. Apple iOS-produkter är inte berörda av dessa problem.

DragonFly Red finns i röd finish.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Högkvalitativ hörlursförstärkare med hög uteffekt även till tungdrivna High End-modeller
 • 64-bitars digital volymkontroll för extra hög ljudkvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta musikfiler upp till 24 bit/96kHz
 • Audiofil asynkron USB-teknik

Begränsningar

 • Ingen inbyggd knapp för volymkontroll
 • Ingen trådlös signalöverföring
 • USB-kabel är extrautrustning

Beskrivning

Optimal ljudkvalitet med alla hörlurar
Mobila DAC:ar har vi sett förut, främst för att användas tillsammans med bärbara datorer. Det revolutionerande med DragonFly Red är att du också kan koppla den direkt till din smartphone. Via ett helt nytt chip har AudioQuest minskat energiförbrukningen till en lägre nivå än någonsin tidigare, vilket öppnar upp för helt nya möjligheter. Nu kan du äntligen få ut full ljudkvalitet från din smartphone, och du kan lugnt ansluta ett par riktigt seriösa hifi-hörlurar – DragonFly Red kommer uppfylla kraven.

Få ut det bästa av musiken på datorn, TIDAL/Spotify m.m.
Alla datorer är utrustade med ett ljudkort som omvandlar den ljudfil du klickar på till ljud som dina öron kan uppfatta. Dessvärre är det så att även de dyraste datorerna i regel har bedrövliga ljudkort. Det är här DragonFly Red kommer in i bilden.

Stick in DragonFly Red i någon av datorns USB-portar och koppla in dina hörlurar i minijack-uttaget på DragonFly Red, och njut av att du äntligen kan lyssna på musik med full ljudkvalitet, oavsett om den ligger på hårddisken eller om du prenumererar på någon streamingtjänst som t.ex. TIDAL eller Spotify. Sluta massakrera musiken med undermåliga ljudkort och störningsbesudlade analoga hörlursuttag!

Om du ska ta med dig DragonFly och din bärbara dator på resan eller någon annanstans kan du som extrautrustning köpa till en kort, specialdesignad USB-kabel från AudioQuest (DragonTail). Då är risken mindre att du knäcker något om datorn åker i golvet eller om du stöter till den på något annat sätt. DragonTail kan också ge lite mer utrymme om du vill ha fri tillgång till två USB-portar som sitter nära intill varandra.

Njut av äkta högupplöst musik – bättre än CD
DragonFly Red är utrustad med en exklusiv 24-bitars 9016 Sabre D/A-omvandlare som kan hantera högupplösta musikfiler i upp till 24 bit/96 Hz via USB Audio 2.0. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Den asynkrona tekniken och det specialutvecklade drivsteget i DragonFly Red optimerar den så kallade "klockningen" i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Du får också en inbyggd hörlursförstärkare som lyfter dynamiken och basåtergivningen hörbart, så du kommer att kunna lyssna på musik oavsett hur mycket oväsen det är omkring dig.

Specifikationer

 • Stereo-USB-D/A-omvandlare (DAC)*
 • Kan användas både med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)**
 • Inbyggd högkvalitativ hörlursförstärkare med hög uteffekt (2,1 volt)
 • Både fast och varierbar uteffekt
 • Programvarustyrd 64-bitars digital volymkontroll
 • Hanterar ljudsignaler i upp till 24 bit/96 kHz
 • USB Audio 1.0 och 2.0
 • Asynkron Streamlength USB-teknik
 • D/A-omvandlare: 32-bitars ESS 9016
 • Analoga ljudutgångar: L/R (stereo-minijack)
 • Firmware kan uppgraderas via dator
 • Systemkrav, dator/bärbart: Windows 7, Apple OSX, Linux/Apple iOS 5, Android 4.1
 • Guldpläterade kontaktytor
 • Mått: 1,9 x 1,2 x 6,2 cm (BxHxD)
 • Vikt: 23 gram
 • Färg: Röd

* DragonFly Red stödjer inte bitstream-signaler, t.ex. Dolby-digitalljud från vissa TV-stationer, flerkanalsljud från DVD/Blu-ray och SACD.
** Tänk på att DragonFly Red ska anslutas till din smartphone/surfplatta via en USB-kabel som du köper separat. För Android (4.1 eller nyare) ska du använda en Micro USB-till-hona-USB-A-kabel som stödjer OTG (on-the-go). Din smartphone/surfplatta ska också stödja OTG. Apple iOS-användare ska använda en Apple-adapterkabel (MD821AM) i originalutförande. Andra kabeltyper – eller kablar som inte är originalkablar – kommer inte att fungera.

Recensioner

5,0

Baserat på 2 recensioner från kräsna medlemmar

Henrik Hahlin

Jämförde mot Chord Mojo och Oppo HA-2. Måste säga att jag är grymt imponerad! Den är inte riktigt i klass med Chord Mojo, men nästan. Mojon är tre ggr dyrare. Det säger en hel del. Men enligt mig och de som lyssnade vid testet så är den bättre än Oppo HA-2 då Oppon har ett mer metalliskt utklingande i toppen än Dragonfly Red. Dragonfly Red drev alla de lurar vi testade helt utan problem, Audeze EL-8, B&W P7, B&W P9 Signature, Shure SE535, XTZ Headphone Divine, Sennheiser Momentum, HiFiMAN HE1000. För mig vart det ett givet köp. Den har ett öppet spelsätt, skapar ett lugn i musiken med bra distans mellan instrumenten. En ordentligt tajt bas med en riktigt bra topp. Inget i klassen och upp till Chord Mojo (som är den bästa en bit upp över 10000:-) är lika bra. Denna kan du med gott samvete köpa utan att testa innan.

3 månader sedan

Fredrik Graf

Mycket smidig liten DAC/AMP. Klarar för sin storlek mycket. Använder min till dator och Mobil (Android med USB Player Pro). Blir bra mycket mer volym, rum och detalj på filerna med denna. Att koppla den till telefonen är lätt, krävs enbart OTG kabel och så blinkar den till när det är klart. Bättre spelare hittar den automatiskt. Den är inte i klass med OPPO HA2 eller så, men sett till sin storlek så är den väldigt bra. Gör att telefonen med FLAC låter i klass med en mer kompetent DAP, än en burkig mobiltelefon.

11 månader sedan

AudioQuest – Hi-Fi-kablar i världsklass

AudioQuest är världens ledande leverantör av högkvalitativa kablar för Hi-Fi och hemmabio. Det finns en läcker AudioQuest-lösning för praktiskt taget alla ändamål, oavsett om ambitionerna ligger på budgetnivå eller extrem High End-nivå!

 • Kabelteknik i världsklass för Hi-Fi och hemmabio
 • Enormt urval
 • Elegant och solid design
 • Både kablar och Hi-Fi-tillbehör (inkl. DAC:ar och hörlurar)
 • Lösningar för både budgetklass och extrem High End. 

Läs mer om AudioQuest

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här