Gå till innehåll

Cambridge Audio DacMagic 100 D/A-omvandlare

{{product.ribbonText}}

DacMagic 100 är en både kompakt och prisvärd D/A-omvandlare som ger dig kristallklart digitalt ljud på stereon när du spelar musik från t.ex. datorn. Du får bl.a. exklusiv asynkron överföring via USB och stöd för HD-ljud i upp till 24 bit/192 kHz.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Cambridge DacMagic 100 – kompakt och ekonomisk D/A-omvandlare som ger dig kristallklart digitalt ljud på stereon

DacMagic 100 från engelska Cambridge Audio är trots sin blygsamma storlek en både flexibel och välljudande D/A-omvandlare som kan lyfta ljudkvaliteten från stereoanläggningens digitala signalkällor. Anslut exempelvis datorn via USB och använd DacMagic 100 som externt ljudkort i toppklass. Omvandlaren stödjer högupplösta ljudformat i ända upp till 24 bit/192 kHz, så du kan uppnå en ljudkvalitet som ligger avsevärt högre än CD-kvalitet.*

Få ut det bästa av musiken från datorn, WiMP/Spotify m.m.

Oavsett om du spelar musik som du har på hårddisken eller om du prenumererar på en online-tjänst som t.ex. WiMP eller Spotify så kan DacMagic 100 hjälpa dig att överföra ljudet utan kvalitetsförlust till anläggningen. Eller låt oss säga som så här: Om din musikfil håller CD-kvalitet får du CD-kvalitet på anläggningen!

Med DacMagic 100 får du samtidigt ut det bästa av musiktjänsterna på internet. Även om de (ännu) inte kör med full CD-kvalitet så kan du i vissa fall komma nära – om du kringgår datorns analoga utgång vill säga. Den inbyggda D/A-omvandlaren i dagens trådlösa musiksystem ligger i de flesta fall avsevärt under nivån i DacMagic 100, och när du har 10 miljoner låtar så nära till hands är det ju synd om du ska gå miste om en stor del av nöjet.

DacMagic 100 finns i elegant aluminiumutförande i svart eller silver. Du och dina digitala ljudkällor kan nu se fram emot en ny och bättre tillvaro!

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • kompakt och prisvärd
 • avancerade möjligheter, men fortfarande lätt att använda
 • stödjer upplösningar på upp till 24 bit/192 kHz
 • asynkron USB-teknik
 • solid konstruktion i aluminium
 • upp till fyra olika digitala källor kan anslutas

Begränsningar

 • ingen trådlös anslutning
 • ingen uppsampling av ljud till 24 bit/384 kHz
 • ingen fysisk volymkontroll
 • ingen inbyggd förstärkare

Beskrivning

D/A-omvandlaren avgör den digitala ljudkvaliteten
En väldigt stor del av den musik vi lyssnar på idag spelas från datorhårddiskar eller andra digitala ljudkällor. Men i de flesta fall läggs det pinsamt lite resurser på den viktiga D/A-omvandlingen som ska förvandla de digitala ettorna och nollorna till härligt analogt ljud för dina analoga öron. Resultatet blir en platt och tråkig musikupplevelse som inte på långa vägar gör originalet rättvisa.

Cambridge lägger ett stabilt fundament för den fina ljudkvaliteten i DacMagic 100 genom att välja D/A-omvandlare från den välrenommerade leverantören Wolfson. Det är inte den billigaste lösningen, men i gengäld används Wolfsons komponenter i många av marknadens bästa omvandlare, däribland de suveräna – och kostsamma – produkterna från Classé.

En högkvalitativ D/A-omvandlare som DacMagic 100 ger ljudet ett lyft som du nästan måste höra för att tro på det. Musiken får plötsligt dynamik, luft och detaljer, och du får mycket större glädje av hela din anläggning. Och de många anslutningsmöjligheterna gör att du kan använda DacMagic 100 till både billiga och dyra anläggningar.

Klarar högupplöst ljud – bättre än CD
DacMagic 100 stöder högupplösta musikfiler i ända upp till 24 bit/192 kHz både via USB och de två koaxiala ingångarna (upp till 24 bit/96 kHz på den optiska ingången). Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer tydligt att höra skillnad i form av en avsevärt förbättrad detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Den asynkrona tekniken och det specialutvecklade drivsteget i DacMagic 100 optimerar samtidigt den såkallade ”klockningen” i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen).*

Högupplösta musikfiler i 24 bitar blir allt vanligare på marknaden och kan bland annat fås på Blu-ray-skivor eller i filer som hämtas från internet, t.ex. från det norska bolaget 2L. När du hämtat hem filerna kan du spela äkta högupplöst musik från datorn och låta DacMagic 100 ge dig en komplett upplevelse på anläggningen.


* DacMagic 100 stöder upp till 24 bit/96 kHz via den inbyggda drivrutinen på Windows-datorer. Om du vill kunna spela ljud i 24 bit/192 kHz kan du hämta Cambridges egen drivrutin för Windows här. Nyare Mac-datorer stöder redan 24 bit/192 kHz som standard.

Specifikationer

 • Stereo-D/A-omvandlare*
 • Hanterar ljudsignaler i upp till 24 bit/192 kHz (dock max 96 kHz på den optiska ingången)
 • USB Audio 2.0
 • Asynkron USB-teknik
 • D/A-omvandlare: Wolfson 24 bit WM8742
 • Digitala ingångar: 2x koaxiala,
 • 1x optisk samt USB-port**
 • Analoga ljudutgångar: H/V (RCA)
 • Digital ingång: 16/24 bitar, 32/44,1/48/88,2/96/176,4/192 kHz
 • Ground lift-knapp på baksidan för att förebygga nätstörningar
 • Maximal energiförbrukning: 5 watt
 • Mått: 10,6 x 4,6 x 13,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 0,5 kg
 • Färg: Silver eller svart

  * DacMagic 100 stödjer ej bitstream-signaler, t.ex. Dolby-digitalljud från vissa TV-stationer, flerkanalsljud från DVD/Blu-ray och SACD.
  ** För USB Audio 2.0 bör USB-kabeln vara High-Speed-certifierad. Kabellängder över 3 meter kan ha en negativ inverkan på signalöverföringen.

Recensioner

4,1

Baserat på 8 recensioner från kräsna medlemmar

Diar Mohammed

Jag kör Spotify från mac med USB till DacMagic 100D/A-omvandlare. kopplad till Nad C375 förstärkare, dali rubicon 8. otroligt bra ljud. super nöjd 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

24 månader sedan

Bo Wennberg

Ett lyft för mina D7000.

30 månader sedan

Henrik

Streamade iPhone/dator/iPad via en AirPort Express och sedan till min Denon-stärkare via en vanlig 3,5 mm. Slängde in en DacMagic och ljudet fick ett rejält lyft. Betydligt mer krispig och ren ljudbild. Hela bilden breddas och t.o.m frugan hör skillnad :-

41 månader sedan

Fredrik Bergmark

Har höjt kvaliteten på mitt ljud signifikant. <br><br>Spelar ljud från Mac Mini. Snygg liten låda också.

41 månader sedan

Christopher Johansson-Russell

Kanon, använder den mellan dator - förstärkare.<br>Förutsatt att kvaliteten på musiken är bra så låter det ljusår bättre än att använda minijack! <br>Väl värd pengarna.

44 månader sedan

Michael R J

Det låter riktigt bra med hjälp av den här lilla saken! Jag hade till att börja med en billig dac från Kjell. Lånade hem en Argon dac1 och ljudet blev helt plötsligt helt fantastiskt! Idag lånade jag hem dacmagic och kvalitén blev ytterliga ett steg bättre! Referenslåten var strövtåg med Mando.. Det märktes stor skillnad, speciellt den akustiska gitarren som tog ett kliv fram och blev mer tydlig och briljant! Jag skulle kunnat nöja mig med argon dac1, men den här är klart värd de 600 extra man får betala!

46 månader sedan

JONAS DICKMARK

Mycket prisvärd

48 månader sedan

Goran

Låter riktigt lovande, såväl från 44.1khz/koax input som USB2 input 192khz. <br><br>För att få USB2 överföring måste man hålla in source-knappen när man trycker på On-knappen.<br><br>USB överföring är asynkron, lågt jitter.<br><br>läs vidare i manualen här:<br><br>http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/AP311082CA0592USERSMANUAL-07Swedish.pdf

62 månader sedan

CAMBRIDGE AUDIO - ENGELSK ELEGANS

Engelska Cambridge Audio kombinerar höga tekniska prestanda med en stilren europeisk design och hög användarvänlighet. Ett spännande alternativ som under de senaste åren har vunnit ett otal tester och utmärkelser i välrenommerade Hi-Fi-tidningar världen över.

 • Fin ljudkvalitet i klassen
 • Stilren och diskret design i aluminium
 • Hög användarvänlighet
 • Både stereo- och hemmabiolösningar
 • Produkter av hög kvalitet till musikstreaming

Läs mer om Cambridge Audio

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här