HiFi Klubben

Gå till innehåll
Fyndmarknad

Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker.
Läs mer

Alltid 3 års garanti
Alltid låga priser

Sonos PLAY:3 Trådlös högtalare

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sonos PLAY:3 Trådlös högtalare

PLAY:3 är en kompakt trådlös högtalare som är ett bra första steg in i Sonos unika värld. Här får du en väldigt smidig musiklösning för t.ex. kök, barnrum och andra mindre rum. Finns i svart och vit, väggfästen kan köpas separat.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

för att köpa denna vara till medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Sänd en påminnelse när jag kan beställa denna produkt
Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights Sonos PLAY:3 – kompakt trådlös högtalare med ett otal möjligheter

 • Enkel och ekonomisk trådlös musiklösning för mindre rum
 • Hög användarvänlighet med styrning via app från smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller PC/Mac.
 • Stödjer Trueplay auto-kalibrering (iOS)
 • Full integrering med ett stort antal streamingtjänster, inkl. Spotify, TIDAL, Deezer m.fl. 
 • 2 stycken PLAY:3 kan konfigureras för en stereouppsättning
 • Kan placeras både lodrätt och vågrätt, väggfäste och golvstativ finns separat  

PLAY:3 är en kompakt trådlös allt-i-ett-högtalare som gör att du enkelt och billigt kan njuta av all din musik trådlöst. Den är en aning större och kraftigare bestyckad än den superkompakta PLAY:1 och kan därför spela både högre och med ett fylligare ljud.

PLAY:3 är precis som sin lillebror perfekt för mindre rum som t.ex. kök, sovrum eller barnrum där små mått och enkel hantering betyder mer än tvättäkta Hi-Fi-ljud. Den är därför förberedd för väggmontering (fäste köps separat) och kan placeras både lodrätt och vågrätt. Den inbyggda sensorn anpassar automatiskt ljudet utifrån om högtalaren placerats på det ena eller andra sättet.

En annan läcker detalj är att du kan styra alla grundläggande avspelningsfunktioner (till exempel play/paus/hoppa över) med hjälp av tryckknappar på ovansidan. Du behöver alltså inte ständigt ha koll på var din smartphone är.

Du får hela paletten av läckra Sonos-möjligheter med på köpet, inklusive full styrning via app (iOS/Android) och full integrering av streamingtjänster som Spotify, TIDAL m.fl. PLAY:3 integrerar också perfekt med resten av Sonos-komponenterna och kan ingå i ett multiroom-system i Hi-Fi-klass, och den stödjer det unika Trueplay-tuning, som optimerar ljudet i alla rum. Det samma gäller PLAY:5, PLAY:1 och SUB.

OBS: I ögonblicket stöds Trueplay desvärre endast via Apple iOS-produkter. Vi förväntar oss att Sonos också hittar ett sätt att också stöda Trueplay via de många olika Android-produkterna.

PLAY:3 finns i vit eller svart finish. Väggfästen och golvstativ finns som extrautrustning.

Se producentens video

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Enkel och flexibel trådlös musiklösning för mindre rum
 • Fylligt ljud i förhållande till storleken
 • Kan placeras både vågrätt och lodrätt
 • Två stycken PLAY:3 kan kombineras till ett stereosystem, ev. tillsammans med SUB
 • Konfigureras blixtsnabbt
 • Grundläggande funktioner kan styras direkt via knappar på ovansidan
 • Full trådlös integrering med övriga Sonos-komponenter
 • Stödjer Trueplay auto-kalibrering (iOS)
 • Fullständig integrering med streamingtjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler*
 • Trådlös styrning via smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller PC/Mac.
 • Kan fungera som trådlös bakhögtalare tillsammans med PLAYBAR i en surround-anläggning (ev. inkl. Sonos SUB)
 • Väggfästen och golvstativ finns som extrautrustning 

Begränsningar

 • Passar bäst i mindre rum (eller som trådlösa bakhögtalare till PLAYBAR)
 • Du behöver två om du vill lyssna i äkta stereo
 • Inte samma ljudkvalitet som en äkta Hi-Fi-anläggning
 • Ingen avspelning via Bluetooth
 • TRUEPLAY stöds endast via Apple iOS
 • Inget hörlursuttag
 • Ingen avspelning från USB-media
 • Stödjer inte 24-bitars HD-ljud
 • Äkta hi-fi kräver fortfarande en bra förstärkare och separata högtalare

Beskrivning

PLAY:3 – en kompakt trådlös högtalare med ett otal möjligheter
PLAY:3 är byggd som en allt-i-ett-stereohögtalare, men naturligtvis finns det vissa begränsningar för hur stort stereoperspektiv och hur hög volym du kan få från en kompakt låda som denna. Om du vill ha mer och bättre ljud kan du eventuellt koppla ihop två PLAY:3 i stereokonfiguration – så får du en komplett, trådlös stereoanläggning i miniformat! Om du kompletterar med den trådlösa subbasen Sonos SUB får du stort ljud i hela vardagsrummet utan stora högtalare.

Tillsammans med soundbar-högtalaren PLAYBAR kan PLAY:3 även fungera som trådlösa bakhögtalare så att du på ett otroligt enkelt sätt får surroundljud till TV:n. Med en Sonos SUB som tar hand om djup och tyngd är allt klart för biografkänsla hemma i soffan. En riktig surroundanläggning med receiver och separata högtalare är fortfarande nummer ett, men om du vill ha en enkel och diskret lösning så är Sonos ett riktigt bra alternativ. Du kan lita på att du får en ljudupplevelse som vida överträffar vanliga soundbar-lösningar – för att inte tala om TV:ns inbyggda kapsyler till högtalare.

Sonos – originalsystemet för trådlös multiroom-Hi-Fi
Det var med Sonos det hela började – ett komplett Hi-Fi-system med multiroom-streaming för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos har marknadens största urval av spelare, inkl. TV-soundbar och trådlös subbas, och Sonos är dessutom marknadens mest sålda och väl beprövade streamingsystem.

Sonos är fullständigt integrerat med streaming-tjänsterna TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. Det här gör att du kan få tillgång till och välja fritt bland fler än 20 miljoner låtar utan att äga en enda CD-skiva. Du styr alltsammans trådlöst från din smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller din PC/Mac.*

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner – helt gratis. Uppdateringarna läses in i ditt Sonos-system via nätet så snart de är färdigutvecklade, och på så sätt blir din Sonos-upplevelse konstant bättre och bättre – helt automatiskt!

Trueplay – optimalt ljud oavsett placering
Trueplay är en riktigt smart funktion som via din smartphone/surfplatta och en serie testtoner kan optimera ljudet från Sonos trådlösa allt-i-ett-
högtalare, både på egen hand och i kombination med en SUB-subbas.

Du placerar bara högtalaren eller högtalarna lodrätt eller vågrätt där du vill ha dem, och följer därefter guiden i appen. När du har gjort en handfull mätningar med testtonen kan Sonos automatiskt justera klangbalansen så att du får bästa möjliga ljud i största möjliga lyssningsområde utan att du själv behöver gå in och experimentera med tonkontrollerna. Det här är en unik och väldigt användarvänlig funktion som hjälper till att ge dig bättre ljud från ditt Sonos-system.

OBS: För närvarande stöds Trueplay tyvärr bara via Apple iOS produkter. Vi ser fram emot att Sonos förhoppningsvis hittar ett sätt att även stödja Trueplay genom de många olika Android-produkterna.

Sonos app – ger dig all världens musik inom räckhåll
Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify och Deezer. Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen helt fritt sinsemellan, så hela familjen kan utan problem använda olika enheter med appen installerad för att styra musiken i olika rum – samtidigt!

Streama musik direkt från din smartphone eller surfplatta (Apple iOS/Android)
Om du föredrar att ha musiken liggande på din smartphone/surfplatta istället för på datorn eller en nätverkshårddisk, så har du många smarta möjligheter med Sonos. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja "Denna iPhone" (eller motsvarande) och sedan välja musik från ditt bärbara musikbibliotek.

Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att lagra musik som du inte har tillgång till via streamingtjänsterna, som t.ex. Beatles och andra artister som av en eller annan anledning inte blivit tillgängliga ännu. Det samma gäller klassisk musik som kan vara rätt oöverskådlig att navigera bland där ute.

Massor av möjligheter för kräsna öron
Med Sonos kan du streama ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig Hi-Fi-lösning. Den trådlösa stereoförstärkaren CONNECT:AMP kan på egen hand driva ett par bra Hi-Fi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med allt-i-ett-lösningarna.

Den ultimata Sonos-konfigurationen är dock att ansluta den trådlösa CONNECT-spelaren till en separat anläggning. Då får du fullvuxen Hi-Fi samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du enkelt och smidigt styr via systemets app. Om du matar en sådan anläggning med en Lossless-kompatibel streaming-tjänst som t.ex. WiMP HiFi eller din egen musiksamling på datorn, så är det bäddat för storslagna musikupplevelser (förutsatt att dina musikfiler är rippade i förlustfri kvalitet).

Om du är extra kräsen kan du ansluta CONNECT till en extern D/A-omvandlare (DAC) via optisk eller koaxial utgång och på så sätt lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare – t.ex. från NAD – har du även möjlighet att ansluta CONNECT digitalt och utnyttja förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

Börja med en – utöka överallt via enkel trådlös konfiguration
Sonos är också ett genialt multiroom-system i Hi-Fi-klass som kan skicka musik från världens alla hörn till hemmets alla vrår. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos-systemet har en musikspelare för varje behov.

Från appen väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, och ljudet från Sonos är alltid perfekt synkroniserat. Det här gör att du på ett ögonblick kan fylla hela ditt hem med samma bakgrundsmusik i hög kvalitet. Det här är en otroligt läcker och användbar funktion.

Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

Så kommer du i gång
För att komma igång behöver du bara en "controller" (smartphone/surfplatta/PC) och en Sonos-spelare (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en extra Sonos-spelare, trycka på två knappar och vänta ett ögonblick, sen är systemet redo att användas.

Om du istället för ditt vanliga Wi-Fi-nätverk vill utnyttja Sonos eget extra stabila trådlösa nätverk – SonosNet – måste en spelare dessutom vara ansluten till din nätverksrouter via kabel. Om inte din router står på en plats där du vill ha musik kan du istället använda en BRIDGE- eller BOOST-nätverksadapter till detta. Sen har du alltid ett optimalt Sonos-nätverk inom räckhåll.

Perfekt för inbyggnadslösningar
Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret om du har din nätverksrouter där. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

* Streamingtjänster, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Besök ev. Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. Användning av TIDAL, Spotify, Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos förutsätter att du har ett betalabonnemang.

Specifikationer

 • Trådlös allt-i-ett-högtalare 
 • 2 st PLAY:3 kan konfigureras till att spela höger/vänster kanal i stereo.
 • 3 inbyggda digitala klass D-förstärkare
 • Högtalare: 1 x diskant, 2 x 3-tums mellanregister, 1 bas
 • Trueplay auto-kalibrering
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, WiMP HiFi, YouMusic, Napster, Deezer m.fl.*
 • Ljudformat**: MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Format för internetradio: MP3, WMA.
 • Ethernet-anslutning: Ja, 10/100 Mbit/s
 • Trådlös plattform: Wi-Fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering
 • Operativsystem (för lagrade musikfiler): Windows XP SP3 eller nyare, Mac OSX v10.6 eller högre
 • iOS 4- och iOS 5-enheter, däribland första generationens iPad, iPhone 3G samt andra och tredje generationens iPod touch stödjer inte längre Sonos-systemet.
 • Energiförbrukning i standby: 4,4 watt (används för att hålla det trådlösa nätverket aktivt)
 • Medföljande tillbehör: platt nätverkskabel om 1 m
 • Väggfästen och golvstativ finns som extrautrustning
 • Mått: 26,8 x 13,2 x 16,0 cm (BxHxD)
 • Vikt: 2,6 kg
 • Färg: Vit eller svart

 

* Streamingtjänster, musikspelare, funktioner och systemkrav som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Besök ev. Sonos egen hemsida om du vill ha information om aktuell status. Användning av TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos förutsätter att du har ett betalabonnemang.

** Maximal upplösning är 16 bit/48 kHz. För närvarande stöds ej WMA Lossless, WMA DRM och Apple ”FairPlay” (iTunes DRM-skydd).

PLAY:3 i test

Sonos

Sonos är marknadens mest kompletta och användarvänliga trådlösa Hi-Fi-system. Du kan streama musik från hela världen, du kan otroligt enkelt få surroundljud till TV:n, du kan fylla varje rum i ditt hem med äkta Hi-Fi-ljud och du kan styra alltsammans från din smartphone eller surfplatta.

 • Synnerligen enkelt att installera 
 • Trådlös användning från smartphone eller surfplatta
 • Streama din egen musik eller från internet
 • Hög ljudkvalitet
 • Suveräna multiroom-möjligheter

Läs mer om Sonos

Mer läsning

Boka en demo

På HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favoritmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här