HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Trentemøller avslöjar nytt album på miljonanläggning

Den danska producentens album Lost fick världspremiär den 28 augusti 2013 på Hi-Fi Scenen, där vi hyllar musikernas och producenternas hårda och nitiska arbete i studion genom att spela musiken på några av de bästa anläggningarna.

Arrangemanget ägde rum i Konserthusets studio 3 – och den här dagen var det högt i tak när vi spelade Trentemøllers Lost för de 100 inbjudna på en Steinway Lyngdorf LS 2.2-anläggning som går loss på inte mindre än 1 000 000 kronor!

Trentemøller – Lost
Lyssna på WiMP / Spotify

– Ibland är det lite absurt att du lägger månader, kanske år, på att göra en platta på riktigt bra ljudprylar som du valt ut noga för att få just det ljud du vill ha, och så slutar det i ändå i 80 procent av fallen med att musiken komprimeras till dåliga mp3-filer eller spelas på en laptop eller via telefonens ynkliga högtalare. Så en bra anläggning som lockar fram detaljer och inte minst dynamik, är viktig för att musiken ska kunna avnjutas som det var tänkt från början, säger Trentemøller (citat från pressmeddelande).

Och de här tankarna ligger ju helt i linje med anledningen till att vi skapade Hi-Fi Scenen.

– Det är få förunnat att ha en anläggning för en miljon, men alla kan få bra ljud om de prioriterar det. Det vill vi på Hi-Fi Klubben sätta fokus på i en tid när ljudkvaliteten angrips från alla håll och kanter. Med Hi-Fi Scenen har vi hittat ett format där vi kan lägga välförtjänt fokus på de musiker och producenter som lägger ner kopiöst mycket arbete på att skapa bästa möjliga ljud åt musiken de gör, berättar Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager på Hi-Fi Klubben.

Martin Kjær Skou, Hi-Fi KlubbenMartin Kjær Skou, Hi-Fi Klubben

Därför utgör skildringen av arbetet med albumet också en central del av Hi-Fi Scenen. Trentemøller var också själv på plats för att berätta om den process han utgår ifrån när han skapar musik. Värd och intervjuare var som vid tidigare arrangemang radiovärden Carsten Holm.

Trentemøllers Lost släpptes den 23 september 2013 av A:larm Music.