HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

HiFi Klubben anordnar lyssningssession med Efterklang

Vid första Hi-Fi Scenen-eventet var det Efterklangs album ”Piramida” som stod i centrum.

Hi-Fi Scenen är en rad events som vi anordnar för att hylla albumet, och är ett forum där publiken får möjlighet att närlyssna på utvalda album under unika ljudförhållanden.

Efterklang – PiramidaEfterklang – Piramida
Lyssna på Spotify

Ljudupplevelsen knyts till historierna bakom de olika albumen – där de som skapat verken själva får berätta. Det första eventet med Efterklangs ”Piramida” ägde rum den 13 november på Ideal Bar i Köpenhamn.

Albumet är musikerns färdiga verk och därför är det en ära för oss att kunna presentera Hi-Fi Scenen
Martin Kjær Skou från Hi-Fi Klubben

”Det faller sig helt naturligt för oss att sätta ljudkvaliteten i fokus. Och i det här formatet riktas fokus med rätta på de musiker och producenter som lägger ner kopiöst mycket arbete på att utveckla ljudet i musiken – albumet är musikerns färdiga verk, och därför är det en ära för oss att kunna presentera Hi-Fi Scenen”, säger Martin Kjær Skou från Hi-Fi Klubben.

Efterklangs basist, Rasmus Stolberg, och Francesco Donadello, som varit tekniker och mixat ”Piramida” – och som bland annat är känd för att ha samarbetat med Modeselektor och Thom Yorke – kommer att berätta om allt från utforskandet av ljud till spökstaden Piramida i Norge, till den nio månader långa bearbetningen av materialet i Berlin.

Foto: Malte Ludwigs

Dokumentärfilmen The Ghost of Piramida

The Ghost of Piramida är ännu en komponent i Efterklangs arbete med albumet Piramida. Filmen har regisserats av Andreas Koefoed och berättar om Efterklangs besök i den kvarlämnade ryska gruvbyn med samma namn, där grunden för Piramidas ljudvärld läggs och spelas in.

Extremt hög ljudkvalitet

Radiovärd Carsten HolmRadiovärd Carsten Holm

Värd för evenemanget är Carsten Holm, radiovärd på P6 Beat: ”Ljudet på danska album har uppnått en extremt hög kvalitet, vilket är väl värt att nämna i en tid då många lyssnar på musik i förbifarten, i komprimerad kvalitet på dåliga högtalare. Dimensionerna växer och du upplever en helt annat sinnlighet när du tar dig tid, och befinner dig på rätt plats, för att lyssna på och bearbeta djupet i gediget genomarbetade verk”, berättar han.

 

Ljudet på danska album har uppnått en extremt hög kvalitet – väl värt att nämna i en tid då många lyssnar på musik i förbifarten, i komprimerad kvalitet på dåliga högtalare. Dimensionerna växer och du upplever en helt annat sinnlighet när du tar dig tid, och befinner dig på rätt plats, för att lyssna på och bearbeta djupet i gediget genomarbetade verk.”Johannes Dybkjær Andersson, kreativ direktör, Volume om Hi-Fi Scenen