HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

HiFi Klubben Talks – Röyksopp

Röyksopp tog farväl av albumformatet tillsammans med fansen

Vid ett arrangemang i Hi-Fi Scenens regi blev Röyksopps fans de första som fick höra bandets senaste album, The Inevitable End. De fick dessutom höra det på en Steinway Lyngdorf-anläggning i världsklass under en exklusiv lyssningssession.

Lyssna på albumet på WiMP / Spotify

Hi-Fi Scenen har blivit en stor framgång, där vi presenterat flera viktiga nordiska musiker och band på Hi-Fi-utrustning i världsklass. Nu hade turen kommit till Röyksopp, och den 3 november 2014 bjöds duon och deras fans in till en exklusiv förhandslyssning av The Inevitable End på Uhørt i Oslo.

Under arrangemanget fick gästerna möjlighet att lyssna på och träffa Röyksopp som gav ut albumet den 11 november 2014. Här, en vecka innan utgivningen fick publiken lyssna på The Inevitable End på ett Steinway Lyngdorf-system som gav publiken en ultimat lyssningsupplevelse och verkligen lockade fram alla detaljer på albumet. Upplev lite av stämningen i videon överst i den här artikeln.

Efter lyssningssessionen blev Torbjørn Brundtland och Svein Berge från Röyksopp intervjuade av Martin Bjørnersen, som är musikexpert och journalist på Morgenbladet. De pratade om hur albumet kom till och om hur dessa två ljudmagiker skapar sitt enastående ljud.

Foto: Johannes Granseth

Inför utgivningen av The Inevitable End förklarade Röyksopp att det här utan tvekan skulle bli ett farväl till albumformatet och att de framöver kommer att skapa musik i andra utgivningsformat. Arrangemanget på Hi-Fi Scenen var därför sista möjligheten för fansen att uppleva Röyksopp vid ett intimt samtal kring just albumformatet och den produktion det här kräver.

Vi är glada över att kunna presentera ett så stort och viktigt band som Röyksopp på Hi-Fi Scenen, och det blev en kväll då vi verkligen kunde lyfta fram bandets fokus på detaljer.
Martin Kjær Skou, sponsorchef på Hi-Fi Klubben.

 The Inevitable End släptes av Warner Music den 11 november 2014.

Foto: Johannes Granseth

Om Hi-Fi Scenen

Hi-Fi Scenen är ett koncept som Hi-Fi Klubben tagit fram för att främja musikupplevelser. 2013 presenterade Trentemøller för första gången sitt album Lost för en publik på Koncerthuset i Köpenhamn. Efterklang presenterade albumet Piramida vid ett fullsatt arrangemang på Vega i Köpenhamn. Hi-Fi Scenen har också anordnats under Öresundsfestivalen i Malmö, då den legendariska svenska hiphop-gruppen Looptroop Rockers lät fansen bli först med att höra Mitt hjärta är en bomb, och i maj 2014 introducerades Led Zeppelins ommastrade album vid lyssningsevenemang som anordnades synkroniserat i de tre nordiska huvudstäderna Oslo, Stockholm och Köpenhamn.