HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Massor av maskiner. Massor av människor.

Hi-Fi Scenen presenterar De Eneste Tos album Dobbeltliv

Fredagen den 14 november 2014 hade De Eneste Tos efterlängtade album Dobbeltliv premiär vid ett exklusivt lyssningsevent med en specialbyggd, mobil ljudanläggning, där publiken även bjöds på ett samtal med bandmedlemmarna.

”Hi-Fi Scenen är en bra ursäkt att sätta sig ner och lyssna på musik i 39 minutter utan avbrott”
Simon Kvamm – De Eneste To
Foto: Steen Elsted Rasmussen

Hi-Fi Scenen bjöd den här kvällen in De Eneste To och duons fans till en exklusiv premiär där de fick lyssna på det efterlängtade albumet Dobbeltliv.

Redan innan De Eneste To släppte Dobbeltliv kunde Hi-Fi Scenen avslöja duons senaste utspel på klubben Double Rainbow bakom godsbangården i danska Aarhus.

Publiken fick ta del av De Eneste Tos originella ljud- och textvärld, och efter att Dobbeltliv spelats igenom på en specialbyggd superanläggning delade bandet och deras producent, Tore Johansson, med sig av detaljer kring albumet, samtidigt som duon berättade hur de arbetar.

Carsten Holm från danska P6 Beat var värd och lotsade deltagarna genom kvällen och intervjuade Simon Kvamm, Peter Sommer och Tore Johansson om utgivningen och arbetet i studion. 

Specialbyggd anläggning till De Eneste To

”Hi-Fi Scenen är en bra ursäkt att sätta sig ner och lyssna på musik i 39 minuter utan avbrott. Det är i varje fall extremt sällsynt att jag själv gör det,” sa Simon Kvamm från De Eneste To inför arrangemanget.

Foto: Steen Elsted Rasmussen

Inför eventet hade Hi-Fi Scenen utvecklat och byggt en flyttbar ljudanläggning som utformats som en bergsprängare av riktigt seriös kaliber. Denna kommer att hänga med duon på konserter framöver, och den här kvällen presenterades Dobbeltliv för publiken från början till slut.

”I samarbete med De Eneste To har vi låtit oss inspireras av alla de mobila ljudanläggningar som vi ser här och var på gatorna och skapat en specialanläggning som är sprängfylld med kraft och dynamik, och som passar just deras ljudbild,” sa Martin Kjær Skou, sponsorchef på Hi-Fi Klubben.

Mer USA än tyska autobahn

När Simon Kvamm och Peter Sommer gav ut sitt debutalbum som De Eneste To 2010 cementerade de en gedigen musikalisk samhörighet, som kom till uttryck i både musik och lyrik. Tillsammans visade de två musikerna en närhet och gemensam förståelse som många snabbt tog till sig över hela Danmark.

Foto: Steen Elsted Rasmussen

Fyra år senare har deras gemensamma musikaliska vision för album nummer två förverkligats, och ljudet har utvecklats avsevärt sedan debuten.

Sättet som det organiska och det elektroniska kombineras har utvecklats sedan förra albumet. Det finns massor av maskiner, men samtidigt finns det även massor av människor bakom maskinerna. Man kan nästan höra hur både mina och min bror Stefans händer sliter och drar i knapparna och spakar, berättar Simon Kvamm, och Peter Sommer fortsätter: Gitarrerna har fått en annan roll, med mer djup och taktfast tryck. Man kan väl säga att vi sneglade mer på USA än stirrade ner längs tyska autobahn.

”Vi har utmanat och lekt mycket med hur våra röster låter tillsammans, eftersom de helt klart kompletterar varandra tydligt. Peter har djupet medan jag har det höga, säger Simon Kvamm.

Dobbeltliv gavs ut av Sony Music/Copenhagen Records den 17 november 2014. 

 

Om Hi-Fi Scenen

Hi-Fi Scenen är ett koncept för musikupplevelser och har tagits fram i samarbete mellan Hi-Fi Klubben och byrån VOLUME. 2013 presenterade Trentemøller sitt album Lost i Koncerthuset i Köpenhamn, og Efterklang presenterade albummet Piramida vid ett välbesökt arrangemang på Vega i Köpenhamn. På det här följde världspremiärer för When Saints Go Machine och The Mountains. Den legendariska hip-hop-gruppen Looptroop Rockers lät fansen bli några av de första som fick lyssna på Mitt hjärta är en bomb på Hi-Fi Scenen under Öresundsfestivalen i Malmö, och i maj 2014 presenterades Led Zeppelins ommastrade album samtidigt i de tre nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Tina Dickow valde i augusti 2014 att presentera albumet Whispers tillsammans med Hi-Fi Scenen, och även Røyksopp har spelat upp sitt nya album vid en förhandslyssning i Oslo.