HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

HiFi Scenen Talks – Ane Brun

Vi har träffat sångerskan för att höra hur hon använt nya instrument och ljud på sitt sprillans nya album 'When I’m Free'.

Sångerskan och låtskrivaren Ane Brun kommer ursprungligen från Norge men bor sedan 2001 i Stockholm där hon både har sin egen studio och driver skivbolaget Ballon Ranger Records som hon gett ut sex kritikerrosade album på.

Ane Bruns nya album 'When I’m Free' – det sjunde i ordningen – skrevs främst i hennes studio i Stockholm, där hon experimenterat med nya musiktekniker och instrument för att skapa sina låtar.

Det här albumet har varit en resa, eftersom vi har varit tvungna att prova en massa olika saker. Det här var till exempel första gången jag använder bas på i stort sett alla låtar.

"I vanliga fall skriver jag låtarna på gitarr och piano, men den här gången har jag försökt skriva till beats och basgångar – till en mashup av trummor, synt och syntbas som jag gjort på min dator. Tidigare har jag alltid känt att basen stal mina basgångar på gitarren. Men när jag skrev låtarna utan gitarren föll det sig mer naturligt att göra en basgång. Just baselementet gör att det här albumet låter väldigt annorlunda", berättar sångerskan.

 

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida