HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

HiFi Scenen Talks – Saybia

Efter åtta års tystnad ger Saybia ut ett nytt album. Vi har pratat med bandet om albumet och om hur deras ljud har utvecklats sedan debuten för 14 år sedan.

Saybias efterlängtade album No Sound From the Outside är bandets första album på åtta år.

På den nya plattan har de danska rockarna gått tillbaka till rötterna och skrivit låtarna tillsammans i sin gamla replokal i barndomsbyn Nyborg där bandet bildades 1993.

"Vi började ha musikklubb varje tisdag i vår gamla replokal, där vi bara träffades för att spela musik. Det var en speciell känsla att gå upp för trapporna och vara tillbaka igen", berättar sångaren Søren Huss, som tillsammans med Jeppe Langebek Knudsen, Palle Sørensen och Jess Jensen utgör kärnan i Saybia. 

Det var nästan som när det begav sig – när man var ung och kände sig uppåt för att man hade gjort en ny låt. Det var lite av samma energi i lokalen nu. Vi hade inte någon deadline som hängde över oss och vi hade inte något skivkontrakt, så det var bara för musikens skull.

Under åtta månader blev låtarna i replokalen fler och fler, och till slut stod Saybia med material nog till ett nytt album.

Vi är ett band som har spelat tillsammans under väldigt många år. Det ger en ömsesidig förståelse som är väldigt speciell. Det är inte mycket som slår den där känslan när man står där i replokalen och allt bara funkar.

För att utmana både sig själva och sitt ljud tog Saybia låtarna till producenterna Michael Patterson, som har arbetat med bl.a. Beck och danska Spleen United, samt Nic Jodoin, som tidigare jobbat med Black Rebel Motorcycle Club, och spelade in albumet i legendariska Ocean Way-studiorna i Los Angeles.

Vi spelade in på ett Neve-mixerbord – en legendarisk konsol som låter helt fantastisk. Vi ville hålla till där det fanns riktigt schysta grejer. Schysta prylar låter grymt bra, och vi tycker att det hörs på skivan.

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida