HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Hi-Fi Scenen Talks – Donkeyboy

Vi har träffat norska synthpop-kvartetten Donkeyboy i deras hemmastudio i Drammen för att prata om deras förhållande till ljud – och inte minst om deras nya album Lost.

Trots att de bara har sex år på nacken är Donkeyboy ett av Norges mest framgångsrika popband och har sålt hela 54 platinaskivor i Skandinavien. De fyra medlemmarna Cato Sundberg, Kent Sundberg, Peter Michelsen och Thomas Drabløs är hjärnorna bakom hitsinglar som Ambitions, Sometimes, City Boy och Crazy Something Normal och är nu klara med sitt tredje album, Lost.

Det mest karakteristiska med vårt nya album Lost är de många olika ljuden. Ljudbilden varierar väldigt mycket från låt till låt. Vissa av låtarna ger ett väldigt producerat och digitalt intryck medan andra är nästan helt akustiska med massor av gitarr.

På bandets nya album är det bandets stora intresse för ljud – i kombination med många timmar i studion – som präglat arbetet med de nya låtarna.

Ljudet hos en ny låt, när du börjar med den och allt bara funkar och du känner att den har ett schyst gung, det är en riktigt härlig känsla.

I bandets hemmastudio, som de byggt på vinden i bröderna Cato och Kents barndomshem i Drammen, berättar Cato och Peter – omgivna av ljudutrustning, gitarrer och musikpriser – bland annat om de många olika ljud som karakteriserar det nya albumet, deras favoritutrustning och vilka ljud som betyder mest för dem. 

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida