HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Hazardous i Hi-Fi Klubben

Vi tyckte att det skulle vara kul om någon testade vår hemmabio på ett nytt sätt. Därför bjöd vi in en äkta spelentusiast till en av våra butiker så att han kunde uppleva hur mycket bättre spelupplevelsen blir med stort ljud. Vi bjöd in Hazardous som är 20 år och kommer från Örebro.

Vad brukar du spela på (PC, konsol)? Har du alltid spelat på den här plattformen?

Idag spelar jag vanligtvis mest på PC, det fungerar bra för mig som spelar in mycket gameplay i GTA!

När det släpps exklusiva titlar till PS4 blir det att jag går över dit för att få en maximerad spelupplevelse, större bild och bättre ljud. Tycker även om kontrollen och att man kan utmana kompisar enkelt.

När jag var yngre och började att skapa YouTube videos hade jag mindre budget och valde då Xbox 360. 

Tycker att det fungerade bra också!

 

Hur började ditt intresse för gaming?

Intresset för gaming började i tidig ålder, Gameboy med Pokémon var det som gällde när man gick i plugget. Spelade med vännerna på rasterna och vi tävlade mot varandra. Sparade undan pengar till ett XBOX och köpte nya speltitlar då och då när dem släpptes. Mina föräldrar har alltid varit intresserade av teknik, vi hade surroundljud system till vår TV tidigt vilket gjorde spelupplevelsen där någonting alldeles extra. På den vägen är det...

 

Vad heter din YouTube-kanal och varför startade du den?

Idag driver jag en YouTube-kanal under namnet Hazardous!

Har strax 1 miljon prenumeranter och 150 miljoner visningar vilket känns otroligt kul.

Spelar främst spel på kanalen, PC och PS4 med fokus på GTA 5. Låter även mina följare få en inblick i mitt liv och vardag genom att skapa vloggar och äventyrliga filmer i en positiv anda. Uppskattar dem mycket och vill alltid bjuda mycket på mig själv och ge tillbaka till dem. Är även viktigt för mig att vara en god förebild och förmedla en positiv känsla kring gaming. Det är häftigt att följa utveckligen och hur e-sporten växer fram i takt med utveckligen av teknik. Kul att Hi-Fi klubben hakat på nu och fokuserar mer på gaming.

Har alltid haft ett intresse för att skapa filmer och beslöt mig tidigt för att försöka kombinera spel och film när jag upptäckte att det började bli en grej på YouTube. Det var kul, fick positiv respons och nya vänner. 

Än idag gör jag detta för att jag tycker att det är kul, är en stor bonus att jag idag kan ha ett eget management med Kim Knutshed och Obeya PR som jobbar med att utveckla varumärket Hazardous.

Vi har stora planer och det är kul att detta är mitt jobb på heltid.

 Vilket spel lirar du mest just nu och varför?

Jag spelar främst Grand Theft Auto 5 och så har det varit dem senaste 4 åren sedan spelet släpptes.

Det är ett open world baserat spel med oändliga möjligheter, hittade min grej rätt tidigt efter att jag testat det vilket var att göra så kallade stunts med olika typer av motorcyklar och bilar. Fångade intresse hos många och jag tycker fortfarande att det är riktigt kul! Släpps hela tiden nya typer av fordon samt uppdateringar vilket ger liv både i spelet och i min kanal.

I takt med att det släpps många nya häftiga spel har jag blivit sugen på att vidga innehållet på kanalen lite mer, ska testa nya koncept vilket känns spännande att pröva på och se hur det tas emot! 

 

Finns det någon scen som sticker ut särskilt i något spel?

Jag tänker direkt på soundtracket i samband med loading screen i GTA: San Andreas. Nostalgi. Det var det spel jag spelade mest under min uppväxt, hade alla fuskkoder nedskrivna i ett block. Har säkert klarat ut spelet mer än 10 gånger. Den känslan när man startade spelet glömmer jag aldrig!

Hur upplevde du att det var att spela i en hemmabio?

Att spela i Hi-Fi klubbens hemmabio kan jag bara beskriva med orden "next level".

Maximerad spelupplevelse från allt jag testat att spela på tidigare.

När man höjde volymen under strider i Battlefield 1 med surround systemet kände man verkligen vibrationerna och ljudet i hela kroppen varje gång man sköt. I rummet fanns det även Atmos högtalare i taket vilket gav en häftig känsla när man var mitt i strid och man kunde höra allting runt omkring och skott som flög förbi, explosioner ovanför osv. 

Var även mäktigt att spela nya Gran Turismo: Sport på 124'' duken. 

Kändes som att man var ute på en riktig bana och tävlade.

 

Vad var mest spännande eller mest överraskande med ljud-demonstrationen?

Det som överraskade mig mycket var när man spelade Battlefield och skotten man sköt fick stolen att skaka, ändå fast själva utrustningen var relativt "liten" i storlek kändes ljudet brutalt bra.

Jag förväntade mig högklassigt ljud och detta toppade mina förväntningar.

 

Har du tidigare funderat över hur stor betydelse ljudet har för spelupplevelsen?

Ja det tycker jag, har alltid varit intresserad av ljud. Sysslar även med musik under namnet HAZRD.

Fick en riktig genomgång av Oskar Edberg hos Hi-Fi klubben i Sickla nu vilket var nyttigt. Var bra att få testa olika typer av surroundljud system, det var först då jag kunde förstå skillnaden på detaljnivå. 

Ett tips är att besöka honom för en genomgång i butiken! Det var ganska stor skillnad mellan olika system.

Jag fick bra rådgivning och ser fram emot att maximera min egen spelupplevelse framöver i och med att jag efter upplevelsen beslöt mig för att köpa med ett eget surroundljud system till min nya lägenhet!

Vad skulle du ta med dig hem om du fick välja fritt från hyllorna på Hi-Fi Klubben?

Fastnade för surroundljud systemet som jag faktiskt köpte med mig. 

Men hade gärna tagit med mig projektorn som jag spelade på! Knivskarp upplevelse.

 

Skulle du kunna tänka dig att ta med några kompisar till Hi-Fi Klubben om vi arrangerade en gaming-kväll i hemmabiorummet?

Om jag kunde skulle jag bjuda in alla mina prenumeranter för en maxat spelkväll hos er!

 

Vilka 5 spel skulle du vilja spela i en hemmabio?

Bra fråga, just nu skulle det luta åt; Star Wars Battlefront 2, Uncharted, Assassins Creed Origin's, Battlefield och självklart Grand Theft Auto 5!