HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Musiker med hjärta och öra

I dag finns det ett otal olika hörlurar på marknaden och det är lätt att bli frestad att bara ta första bästa modell från hyllan i något av elektronikvaruhusen. Men hur vet du att det är rätt hörlurar för dig? Ser du förbi den snygga förpackningen och det lockande låga priset?

Vi på Hi-Fi Klubben anser att du självklart ska få testa dina hörlurar innan du köper dem. För att visa hur mycket du faktiskt kan få ut av att testa dem bad vi Mollie Minott från Småland testa fyra olika hörlurar, där varje par hade sina egna kvaliteter.

Här nedan kan du läsa mer om Mollie och vad hon tyckte om de olika hörlurarna.

 

Kan du berätta lite om dig själv? Hur gammal är du och var i Sverige kommer du ifrån?

Jag heter Mollie Lindén (Artistnamn Mollie Minott) Jag är 21 år gammal och kommer från Oskarshamn. 

Musiken har alltid legat mig varmt om hjärtat. När jag var 10 år så fick jag en gitarr i present och började genast skriva låtar och sitta på mitt rum och sjunga dessa. I 5e-6e klass så uppträdde jag första gången på skolavslutningarna i skolan och jag började förstå att jag ville att musiken skulle vara mer än en hobby. 

 

Vilka intressen har du och vilka uttryck tar de i ditt liv?

Utöver musik så har jag ett stort intresse för träning och hälsa. Jag började tidigt gå på gym för att jag hade svår astma när jag var yngre och kunde inte anstränga mig för hårt. Då var styrketräning ett väldigt bra alternativ. Idag så både styrketränar jag och sedan ett år tillbaka så löptränar jag mycket också. Jag vill gärna vara en förebild för unga personer då det kommer till både musiken och hälsa.

 

Hur länge har du varit aktiv på sociala medier och vad fick dig att börja använda dem?

Jag började med Facebook 2010 mest för att jag har släkt i Jamaica och det var ett bra sätt att kommunicera med dom på. Något år innan jag var med i Idol (2014) så skaffade jag Instagram och det kontot exploderade med följare under min idoltid. Snapchat skaffade jag samma år för att jag var nyfiken på vad det var och det kom att bli min favorit av alla sociala medier. 

Vilken roll spelar musiken i ditt liv?

Musiken är 90% av mitt liv eftersom att jag jobbar med det. Det är ett yrke som är svårt att ta ledigt ifrån både för att det är så roligt och för att man alltid bör vara på topp och synas. Jag lyssnar/tänker på musik från ögonblicket jag vaknar tills jag somnar och jag har alltid haft lättare att uttrycka mina känslor och tankar när jag sjunger. 

 

Hur använder du musik till vardags och till fest?

Jag lyssnar på musik och även mycket poddar varje dag. När jag tränar, duschar, tar promenader, kör bil eller lagar mat osv.

Jag spelar även mycket musik själv och skriver med en gitarr eller sitter i studion och producerar. En fest utan musik är ingen riktig fest enligt mig! För mig är musiken så viktig för jag älskar att dansa både på hemmafester och ute på klubbar. Musik kan få mig att känna så mycket känslor och det är så häftigt att kunna koppla ett riktigt härligt minne till en speciell låt som man kanske hörde på en klubb eller på semestern.  

 

Hur var din övergripande upplevelse av de fyra hörlurarna?

Min övergripande upplevelse från de fyra lurarna var att alla höll väldigt hög standard och alla var dessutom väldigt snygga. Jag bedömde alla hörlurar efter utseende, komfort, smidighet och ljudkvalitet. Jag tyckte överlag att alla de trådlösa lurarna passar mig bäst för att jag tränar mycket och tycker att det är skönt att kunna röra mig utan att en sladd kommer i vägen. 

Du fick testa fyra olika hörlurar. Kan du beskriva dem var för sig, med för- och nackdelar och hur du testade dem?

Jag gillade verkligen ”Elite Sport” från Jabra. Det tog ett tag att förstå hur de funkar men efter ett tag så satt de bra i öronen och det var väldigt roligt att man kunde ladda hem en app i telefonen som man jag kunde koppla de till. Nackdelen med dessa var ljudkvalitén. Det var inte riktigt något tryck i ljudet som jag egentligen vill ha när jag tränar. 

Mina favoriter blev i slutendan Bang Olufsen för att jag tyckte att de var så himla sköna, hade superbra ljud och var som prick över i väldigt snygga. Enda nackdelen med dessa var att ljudet läckte ut ganska lätt så att sitta på tysta avdelningen på tåg går bort tyvärr. 

Bowers & Wilkins överraskade mig positivt. De var otroligt sköna och bildade som ett slags vakuum för öronen som jag tyckte var skönt. Man hörde alltså inte mycket av omgivningen när man hade dom på sig. Ljudet var otroligt bra i dessa också. Jag tyckte inte att de var jättesnygga men det andra vägde upp så de fick högt betyg ändå. 

Denon-lurarna tyckte jag kändes lite krångliga och plastiga. Träbiten var supersnygg men resten av lurarna tyckte jag inte var så fina. Det var inte så bra ljud enligt mig och som sagt så vill jag gärna ha möjligheten att ha det trådlöst så de lurarna fick från mig det lägsta betyget. 

 

Är det något du saknar hos de olika hörlurarna?

Det jag saknar hos Jabra-lurarna är att de jobbar på lite mer bas för nu är det ganska mycket diskant i dessa. Bang Olufsen skulle jag önska var lite tätare så att man kan lyssna på det grymma ljudet utan att det läcker så mycket ut. Hos Bowers & Belkins så önskar jag en lite snyggare nettare design och hos Denon så vill jag såklart ha den trådlösa funktionen.

 

Vilka av de fyra par hörlurar du har testat skulle du föredra om du skulle köpa dem här och nu?

Om jag skulle välja ett utav dessa par att köpa nu så skulle jag välja Bang Olufsen just eftersom att de fyllde de viktigaste kraven enligt mig som är hur bekväma de är, hur bra ljud det är och att de är trådlösa. 

En fest utan musik är ingen riktig fest enligt mig!

 

Mollie Minott hittade ett par hörlurar som hon gillade bäst. Det är inte säkert att du skulle dra samma slutsats. Men i gengäld kan du vara säker på att Hi-Fi Klubben har ett par hörlurar som passar just dig och ditt behov.

Vi ses för ett hörlurstest på Hi-Fi Klubben.

 

Vi tror att du kommer gilla mer än bara denna sida