HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Chefen i hemmabion

”Den här receivern har allt och står överst på vår ’vill ha’-lista, både till film och till musik”, skriver de nämligen. Det är tydligen inte bara vi som tycker att Denons AVR-X4300H är i en klass för sig.

Med AVR-X4300H har Denon fått fram en hemmabioreceiver som levererar oavsett om du är tidernas filmnörd eller mestadels håller dig till två kanaler. Alla detaljer i filmens ljudspår framstår tydligt – glas som krasar mot golvet, båtskrov som krossas, den milda brisen som rufsar håret på huvudrollsinnehavaren i den där romantiska komedin du tvingas titta på … det är precis som att vara på plats. Särskilt om du investerar i lite fler än sedvanliga fem högtalare, då omsluter ljudet dig helt sömlöst. 

Läs testet i Ljud & Bild här

 

 

Bakom frontpanelen i äkta aluminium

Förstärkaren har 9.2 kanaler och 11.2 Pre Out som gör att du kan få en fantastisk hemmabio med de högtalare du vill använda. Dolby Atmos, DTS:X och Auro 3D ger en enastående realism i filmljudet.

Audysseys exklusiva XT32-rumskorrektion gör att högtalarna presterar sitt bästa i just ditt rum – oavsett om du kopplat in två, fem, nio eller elva stycken. XT32 kan också kalibrera två subbasar separat. Därmed kan du verkligen uppnå basnirvana, helt utan muller och förvrängning.

Även musik gör sig bra med Dolby Atmos, även om vi puritaner helst ser att musik mixad i stereo får komma till sin rätt i stereo. Men visst – det är ju upp till var och en! I vilket fall kommer 125 äkta hifi-watt i två kanaler med audiofil signalbehandling, DDSC-HD och AL24 Processing Plus-uppsampling (eller Pure Direct om du vill) att ge dig gåshud när du spelar musik via AVR-X4300H.

Läs mer: Dolby Atmos – filmljudet har gått in i en ny era

 

Inbyggd HEOS

AVR-X4300H är den första hemmabioreceivern med inbyggd trådlös streaming från HEOS, ett komplett och flexibelt hifi-streamingsystem som Denon själva utvecklat. Systemet är så enkelt att hela familjen kan använda det med sin egen telefon eller surfplatta. Om du vill ha ljud i fler rum än det hemmabioreceivern står i så omfattar HEOS-systemet bland annat tre olika högtalare och en enklare hemmabiolösning baserad på en soundbar. Perfekt för ett mindre rum eller barnens medierum.

HEOS stödjer redan nu streamingtjänsterna TIDAL, Spotify Connect, SoundCloud, Deezer och Napster, och systemet uppdateras kontinuerligt med nya funktioner, så du kan se fram emot integrering av ännu fler musiktjänster.

Läs mer om HEOS 

 

Klassledande användarvänlighet

Här tar vi oss än en gång friheten att låta Ljud & Bild ta till orda. De skriver: ”Allt är intuitivt och den nya mobil-appen är ännu mer överskådlig än tidigare versioner. Strömning av musik är mycket lättskött tack vare Heos-appen”

Denon har vidareutvecklat menysystem, grafiskt användargränssnitt och anslutningar under många år, och har nått en nivå som även den grönaste nybörjare enkelt sätter sig in i på en kväll.

Med alla kablar kopplade till AVR-X4300H och bara en enda kabel till TV:n blir vardagen en barnlek för hela familjen. När receivern väl är konfigurerad handlar det bara om att välja källa och reglera volymen. Enklare kan det inte bli!

I vanlig ordning vill vi uppmana dig att komma förbi någon av våra butiker och lyssna, klicka, knappa, fingra och se med egna öron, fingrar och ögon. Vi står redo att ge dig en fantastisk hemmabioupplevelse, marknadens bästa garantivillkor och helt okej kaffe.