Hopp til innhold
0 produkter
Inga resultat hittades för de filter du har valt

RHA hörlurar

RHA är en relativt ny tillverkare som gjorde marknadsentré 2011 med in-ear hörlurar och en ambition att skapa produkter som utmanar dig och din omgivning att interagera mer, uppleva mer och vara närvarande i nuet.

RHA hörlurar har designats utifrån ett intuitivt tillvägagångssätt som vill underlätta åtkomsten och låta dig lyssna på det du vill just när du har lust.

RHA har snabbt nått framgångar och konkurrerar livligt med till exempel Sennheiser in-ear hörlurar, vilket avslöjar en hel del om nivån hos deras produkter.

Fokus på kvalitet i både design, komfort och ljud

Designmässigt är RHA hörlurar enkla och stilfulla och framställs i rostfritt stål, aluminium eller keramik. Den rostfria stålkonstruktionen är mycket hållbar medan aluminiummodellen utgör budgetalternativet som erbjuder både komfort och kvalitet. När öronpropparnas hölje tillverkas av keramik kommer eventuella förvrängningar och oönskad resonans att minimeras och din ljudupplevelse blir ännu bättre.

I fråga om komfort har RHA hörlurar en helt speciell egenskap. Många av modellerna har en alldeles egen form, där du drar öronpropparna bakom örat och ned i hörselgången i stället för att sätta på dem framifrån. När du har vant dig vid att ta på dina RHA hörlurar på det nya sättet kommer du att notera den stora fördelen – de sitter nämligen så stadigt att de omöjligt kan ramla ut om du vrider på huvudet på ett visst sätt eller använder dem under sportaktiviteter.

Men du kan också få helt ordinära in-ear hörlurar, till exempel RHA earbuds i olika storlekar. På så sätt kan du hitta den alldeles bästa formen för dina öron.

Även om det finns många olika in-ear RHA hörlurar har alla något viktigt gemensamt: det fina ljudet är i högsätet. Bland annat rymmer några av modellerna den smarta, patenterade RHA DualCoil-funktionen där hörlurarna ger samma fokus åt bas-, mellan- och diskantfrekvenserna och ljuden uppnår perfekt balans, massor av kraft och ett härligt djup.

RHA headset

Ett headset definieras som ett par hörlurar med inbyggd eller utsides mikrofon. Alla RHA hörlurar har inbyggda mikrofoner och är därför också RHA headset.

Med ett RHA headset kan du både ringa och ta emot samtal direkt. Du behöver varken koppla bort ditt RHA headset eller gräva fram telefonen om någon ringer dig – du trycker bara på knapparna som antingen sitter på kabeln eller direkt på headsetet.

Trådlösa in-ear RHA hörlurar

I urvalet hittar du också trådlösa hörlurar. Alla trådlösa RHA hörlurar ansluts via Bluetooth. Det är i dag ett av de mest populära sätten att ansluta trådlösa hörlurar, bland annat tack vare den enkelhet som förknippas med Bluetooth.

Bluetooth fungerar nämligen med olika enheter oberoende av deras tillverkare och styrsystem. Om du har hörlurar med Bluetooth behöver du därför inte grubbla över om de är kompatibla med din enhet eller ej.

Räckvidden är inte lika stor som hos andra trådlösa alternativ, men det sker ofta uppdateringar av Bluetooth där räckvidden förbättras. Dessutom brukar vi inte gå långt från våra smartphones, så i de flesta fall är räckvidden hos Bluetooth tillräcklig.

In-ear hörlurar med nackkabel

Bland de trådlösa RHA hörlurarna hittar du också smarta hörlurar med nackkabel. Som namnet antyder har du en kabel som går runt nacken från dina earbuds.

Därför uppnår du fortfarande fördelarna hos ett par trådlösa in-ear hörlurar och en känsla av extra säkerhet, eftersom de hänger runt din nacke. Med ett par RHA in-ear hörlurar med nackkabel kan du glädjas både av flexibiliteten och av den praktiska aspekten som låter dig ta ut hörlurarna och hänga dem om halsen när du inte ska använda dem på ett tag.

Som extra finess är båda earbuds ofta magnetiska och klickar samman när de hänger runt halsen – det gör verkligen skillnad om du bär dem största delen av dagen då de är redo när du vill använda dem igen.

In-ear hörlurar med nackkabel är också mycket populära som sporthörlurar. Vid en aktiv livsstil med exempelvis mycket löpning eller cykling kan en hängande kabel vara rejält irriterande när du vill lyssna på lite musik. RHA hörlurar med nackkabel ger dig extra säkerhetskänsla och frihet att springa iväg utan att fundera på dina hörlurar och slippa en kabel som hänger ned framför dig.

True Wireless earplugs

En annan typ av in-ear RHA hörlurar är trådlösa RHA earplugs i True Wireless-versionen. De kännetecknas av att dina RHA hörlurar helt saknar kabel. True Wireless RHA earplugs ger dig därför möjlighet att vara 100 procent flexibel och känna dig fullkomligt fri genom frånvaron av distraherande kablar.

Du får fortfarande alla funktioner som du hittar i en vanlig uppsättning med RHA earplugs. Allt sitter i stället på öronproppens hölje: mikrofon, kontrollknappar, batteri osv.

Prova dina nya RHA hörlurar i HiFi Klubben

Vi rekommenderar alltid att du besöker en fysisk HiFi Klubben-butik innan du bestämmer dig för ett par hörlurar. Det kan vara riktigt smart att uppleva dem på riktigt. På så sätt får du veta hur de känns och höra hur de låter innan du slutför ditt köp.

Vi är givetvis alltid redo att hjälpa dig vid eventuella frågor för att säkerställa att du hittar ett par RHA hörlurar som passar perfekt till just dina behov.

Se också